Lisede düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ve Okul Müdürü Levent Tetik , Aydınoğlu Tufan lakabıyla bölgede görevlendirilen ve ismi daha sonra Tufanbeyli ilçesine verilen subaylardan Osman Tufan Paşa'nın, 1960'lı yıllarda yakınları tarafından Kozan Anadolu Lisesi'ne  bağışlanan 14 ayar altın kaplama köstekli saatini, daha geniş kitlilerin görebilmesine imkan sağlamak için Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz ile Kent Müzesi Sorumlusu Ahmet Taşkıner'e teslim etti.

Müdür Tetik, bir süre önce Osman Tufan Paşa'nın kıyafetleri aralarında bulunduğu, demirbaşlarına kayıtlı,  62 çeşitten oluşan 471 parça eseri Kent Müzesi'ne bağışladıklarını hatırlatarak, manevi değeri yüksek olan son parça saati de müzeye teslim ettiklerini  söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz ise Kozan'ın tarihine sahip çıkarak, başta Osman Tufan Paşa'nın eşyaları olmak üzere çok sayıda eseri koruyarak ev sahipliği yapan lisenin bugüne kadar görev yapan tüm idarecilerine teşekkür etti.

Şenöz, maddi değerinden çok manevi değeri daha kıymetli olduğunu belirttiği saatin en iyi şekilde korunmasını ve sergilenmesini sağlamaya çalışacaklarını belirtti.

Daha sonra, Başkan Yardımcısı Şenöz ve Müze sorumlusu Taşkıner, Belediye Başkanı Musa Öztürk'ü makamında ziyaret ederek törende teslim aldıkları saati gösterdiler.

Tarihi saati incelerken duygulanan Başkan Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda emeği geçen kahramanları asla unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek “Ruhları şad olsun. Bu saatin manevi değeri hepimiz için çok büyük. Kent Müzesi'nde uygun bir köşe hazırlanmasını sağlayarak en güzel ve güvenli şekilde sergilenmesini sağlayacağız” dedi.

Öztürk,  eksiklerinin tamamlanması için çalışmaların devam ettiği müzede uygun bir köşe hazırlanana kadar saatin bir süre daha koruma altında tutulması talimatını verdi.