Kentteki özel bir hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, 52 yaşındaki 2 çocuk babası Kadir Doğan, işe giderken bindiği servis aracında kalp krizi geçirdi. Servis şoförünün hızlıca karar vermesiyle acil servise getirilen Doğan'ın kalp krizi sonucu kalbi ve solunumunun durduğu belirlendi.
Acil serviste müdahale edilen Doğan'a, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mustafa Karaboğa ve ekibi kalp masajı yaptı. Doğan'a, beyin fonksiyonlarının zarar görmemesi için de solunum desteği sağlandı.

Tam 45 dakika boyunca aralıksız yapılan müdahale sonrasında hayata geri döndürülen Doğan, yaşam fonksiyonlarının geri gelmesinin ardından yoğun bakım ünitesine alındı. Uyutulan ve aradan geçen bir günün ardından uyandırılan Doğan’ın yapılan kontrollerinde herhangi bir nörolojik kaybının olmadığı görüldü.

Yaklaşık 3 yıl önce baypas ameliyatı olması gerektiği halde ameliyat yaptırmadığı öğrenilen Doğan, doktorlar tarafından ikna edildi. Başarılı bir operasyonla 4 damarına baypas uygulanan Doğan, 4 gün yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra taburcu edildi.

- "Pek sık rastlanan bir olay değil”

Hastanın ilk müdahalesiyle ilgili bilgi veren Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Karaboğa, geçirdiği krize bağlı kalbinin ve solunumunun durması sonucu 45 dakika kalp masajı yapılan hastanın herhangi bir nörolojik olumsuzluğu olmaksızın sağlığına geri kavuşmasının "sıra dışı bir durum" olduğunu belirtti.

Karaboğa, şunları kaydetti:

"Bu pek sık rastlanan bir olay değil. Burada ilk yardım ekibinin azmi ve hastayı hayata geri döndürebilmek için umutsuzluğa kapılmadan yapılan müdahalenin önemi büyük. Eğer ilk yardım ekibi olarak biz 'hastayı kaybettik' diye müdahaleyi sonlandırmış olsaydık hastamız şu an hayatta olmayacaktı. Ama ne mutlu ki şu an kendisi sağlığına kavuşmuş bir şekilde evinde nekahet dönemini geçirmekte. Bunun manevi değerinin ise biz hekimler için ölçülemez olduğu muhakkak. Yaşanan olayın manevi değeri ölçülemez."