Çukurova Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, Türk Kızılayı’na kan bağışında bulundu. Bağışçılar, daha sonra şehitler adına fidan dikti.
İhtiyaç olduğunda gerekli olan kanın hemen temin edilebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Kızılayı Adana Şubesi, kan bağışı konusunda kurum ve kuruluşlarla işbirliğini devam ettiriyor. Pek çok kurumun kan bağışı için yarıştığı Kızılay’a destek, bu kez Çukurova Üniversitesi’nden geldi.
HER ŞEHİT ADINA BİR FİDAN
Çukurova Üniversitesi Mezunlar Derneği (ÇÜMED) Başkanı ve Hukuk Fakültesi Sekreteri Cengiz Kurt öncülüğünde düzenlenen kan bağışı etkinliğine; akademisyen, personel ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe katılanlar, kan bağışı sonrası, vatan uğruna canını feda eden şehitler adına birer fidan dikti. "1 Kan 1 Fidan" Kampanyası çerçevesinde dikilen fidanların üzerine, şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu isimlik asıldı.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın da katıldığı etkinlikte konuşan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Öğrencisi, öğretim üyesi, esnafı, işçisi fark gözetmeksizin bu bağış kervanı içinde yer alıyor. İnsanlarımız, ihtiyaç anında, gönlünden koparak verebileceği en değerli varlığı olan kanını bağışlamaktan çekinmiyor, tereddüt etmiyor. Bu yönüyle milletimiz, her türlü takdiri hak ediyor. Sağolsunlar, var olsunlar” dedi.