Çukurova Belediyesi’nin “Her Ayın 19’unda Saat 19.00’da” etkinliğinde bu ay 18 Mart Çanakkale ruhu ve Atatürk ilkeleri anlatılacak. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’in konuk olacağı etkinlik için Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çanakkale nasıl geçilmemiş, Cumhuriyet nasıl kurulmuş anlatacağız.” dedi.

Çukurova Belediyesi’nin ‘Her ayın 19’unda saat 19.00’da’ diyerek yaptığı Atatürk konferansları dizisinin 19 Mart’taki konuğu Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve eski valilerden CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner olacak. Kanadoğlu’nun ‘Tek Adam Diktası’na yönelik değerlendirmelerini, Öner’in ise Meclis’teki atmosferi paylaşması bekleniyor. Toplantı 19 Mart saat 19.00’da Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Atatürk’ü ve Cumhuriyetin değerlerini anlatmaya özel önem verdiklerini vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Biz ‘Her Ayın 10’unda Saat 10.00’da Ata’nın Huzurunda’ diyerek öğrencilerimizi her ay Anıtkabir’e gönderiyor, her ayın 19’unda saat 19.00’da ise alanında uzman aydınların Atatürk’ü anlatmasını sağlıyoruz.” dedi.
Başkan Çetin, “Etkinliğimize konuk ettiğimiz isimler her ay çok anlamlı konulara temas edip halkımızı aydınlatıyor. Ülkemizdeki aydın isimleri Adanalılarla buluşturmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.