Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Efes ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi kapsamında düzenlenen ‘Kapasite Geliştirme Seminerlerinin üçüncüsü Adana’da gerçekleştirildi.

Adana, Mersin’in merkez ve çevre ilçelerine bağlı kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerden büyük ilgi gören seminerde, proje ortakları ve uzmanlar, Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında bilgi paylaşımında bulundu.

Adana Hilton Otel’de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Efes Kurumsal İletişim Yöneticisi Ercan Meral, sosyal sorumluluk yaklaşımının en önemli ayağı olan yerel kalkınmayı ve sürdürülebilir turizmi temel alan projeden bahsetti. Meral konuşmasında “Gelecek Turizmde, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşu işbirliğiyle yerelden edindiği tecrübeyi ulusal boyuta taşıyan önemli bir projedir. Projenin başarısında bu güçlü işbirliğinin rolü çok büyük. 7 yıldır süren Gelecek Turizmde Projesi ile sürdürülebilir turizm modelleri yaratarak yerel kalkınmayı destekliyoruz.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Uzmanı Beril Yamaner ise toplum temelli ve sürdürülebilir nitelikli turizmin öncelikleri arasında yer aldığını, Adana’nın kültür ve turizm potansiyelinin tespiti, planlanması ve ülkemiz turizmi içinde hakkettiği yeri alması ile ilgili yürütülen çalışmalara katkı vermeye devam edileceğini belirtti. Yamaner, Adana’nın turizm destinasyonları olan Yumurtalık Plajı ve Antik Kenti, Magarsus Antik Kenti, Dalyan ve Lagünler, Anavarza Antik Kenti ile Kozan Kalesi bölgelerinde ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi, tarihi yapıların restore edilerek pansiyonculuğun ve küçük otellerin desteklenmesi suretiyle geceleme sürelerinin artırılmasını hedeflediklerini de dile getirdi.

UNDP yetkililerinin projeye başvuru koşullarını detaylı bir şekilde anlattığı etkinlik kapsamında bir de “proje geliştirme atölyesi” yapıldı. Atölye çalışmasında katılımcılar interaktif grup çalışmaları ile proje fikirleri geliştirdiler.

Etkinliğe, Adana ve Mersin yerel yönetim temsilcileri, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İŞKUR, KOSGEB, İl Halk Kütüphanesi, kalkınma ajansları, çeşitli sivil toplum kuruluşları, sanayi odaları, esnaf odaları, Adana Ticaret Odası, ticaret borsası, özel sektör ve müze temsilcilerinin yanı sıra üniversite temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

Geçtiğimiz haftalarda Eskişehir ve Çanakkale’de yapılan seminer Adana’dan sonra sırasıyla Muğla, Trabzon, Edirne, Konya, Diyarbakır, Kars ve Van’da gerçekleştirilecek.