Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Kavur’un bölgede yakağan olarak bilinen tatarcık sineğini araştırması için başlatacağı çalışmaya Karaisalı Belediyesi ulaşım ve lojistik destek sağlayacak.

Konuyla ilgili olarak Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Hakan Kavur arasında bir protokol imzalandı. Başkan Saadettin Aslan, protokol sonunda yaptığı açıklamada, "Karaisalı ilçesi mahallelerinde 'Leishmaniasis vektörü Phlebotomus (Diptera: Psychodidae: Phlebotomine) türlerinin ekolojik ve coğrafi etmenlere bağlı olarak dağılımının belirlenmesi' isimli bilimsel araştırması için Kırıklı, Çatalan, Yazıbaşı, Altınova, Hacılı, Emelcik, Boztahta, Hacımusalı, Çorlu, Tümenli, Barakdağı, Sarımehmetli mahallelerinde ulaşım ve lojistik desteğinde bulunmak üzere karşılıklı mutabakata varılarak imza altına alındı.” dedi.

Başkan Aslan, gözle zor görülen, fakat vücuda değdiği an yakan ve şiddetli kaşıntıya sebep olan yakağan sineğinin Adanalının korkulu rüyası haline geldiğini belirterek, “Bu sineğin yok edilmesi için yapılacak araştırmaya biz de destek olacağız. Bu araştırmayı yapacak olan değerli Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Kavur’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.