Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, geleneksel olarak düzenledikleri Karaisalı Kuvayı Milliye Şenlikleri'nin 11-12 Nisan tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile 11 Nisan Cumartesi günü Kuvayı Milliye Anıtı'nda başlatacakları kutlamaları saat 17.00'de ilçe stadında açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sürdüreceklerini söyledi. Protokol konuşmalarından sonra Türk Halk Müziği korosu konseri, ardından sinevizyon gösteriminin yapılacağını aktaran Aslan, Kuvayı Milliye mücadelesini konu alan tiyatro gösterimine müteakip 20.30'da havai fişek gösterisi son olarak da Aşık Sefai ve Yıldız Çam’ın konser vereceğini aktardı.

Aslan, 12 Nisan Pazar Günü ise, saat 10.15'te protokol konuşmalarından sonra Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi, zeybek, mehteran ekiplerinin gösterilerinin olacağını aktardı. Kuvayı Milliye Dernekleri ve izci gösterilerinin ardından şiir dinletisi yapılacağını ifade eden Aslan son kutlamaların Türk Halk Müziği'nin ünlü ismi Sevcan Orhan konseri ile sona ereceğini bildirdi.