Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 2 yıllık hizmet döneminde, kendisinden önceki 10 yıllık dönemden üç kat fazla hizmet üretildiğini söyledi.
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ile birlikte Dikili Mahallesi’ndeki açılış ve temel atma törenine katılan Belediye Başkanı Karalar, açılış kurdelesini kestiği 2,5 kilometrelik yolun sağlayacağı yararları sıraladı. Karalar, “Dikili Mahallesi başta olmak üzere Yeşiloba ve Sarıhuğlar’ın şehir merkezi ile bağlantısını sağlayan 2,5 kilometrelik yol yapım çalışması planlandığı zamanda tamamlandı. Bu yolun maliyeti 100 bin TL’nin üzerindedir. Helali hoş olsun halkımıza. İşlerini kolaylaştırsınlar, yaşamlarına bir rahatlık gelsin. Harcanan paranın miktarının hiçbir önemi yoktur. Seyhan’ın emrindeyiz, hizmetindeyiz. Dikili Mahallesi’ne muhtarlık binasının da temelini atacağız.”
“KENTİ DÖNÜŞTÜRMEYE GELDİK”
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar belediyenin toplumsal çözümler üretmek durumunda olduğunu belirterek, “Kenti bütünüyle dönüştürmek bizim görevimiz aslında. Biz bu iddiayla geldik ve bunu yapıyoruz. Seyhan’da aradan geçen 2 yıllık dönemde gitmediğimiz yer yok, girmediğimiz sokak yok” dedi. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 2 yıllık dönemde üretilen hizmetin artan niteliği ve çokluğuna vurgu yaparak, “Ben geçmişi karalayarak siyaset yapmam biliyorsunuz. Bu bana da yakışmaz. Fakat teslim aldığımız Seyhan rezalet durumdaydı. Ben o durumda teslim aldım. Bunu kabul ediyorum. 9 bin sokak var 5 bini kapı eşiğinin üstünde. Yeni makineler aldık. O sokakları kazıyoruz, asfalt seviyesini kapı eşiğinin altına alıyoruz” diye konuştu.
BAŞARISININ SIRRINI AÇIKLADI
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yeni yapılan yolun açılışı ve muhtarlık hizmet binasının temel atma töreni için geldiği Dikili Mahallesi’nde başarısının sırrını da açıkladı. Başkan Karalar şunları söyledi:
“Biz Seyhan’ın, Seyhanlının parasını çok ekonomik kullanmak durumundayız. Kullanıyoruz da zaten. Şu Küçükdikili’de Azim Öztürk’ün 10 senede yaptığının ben iki senede üç kat daha fazlasını yapmadım mı? Biz halkı ve halka hizmet etmeyi severiz. Halka hizmet etmek, hakka hizmet etmektir. Böyle görüyoruz. Çok da mutluyuz. Çok da sevinçliyiz halkımızın hizmetlerimizi takdir etmesi nedeniyle. Halkımızın memnuniyeti bizi daha çok hırslandırıyor. Biz size güvendik. Halkımıza güvendik. Kadromuza güvendik. Kendimize güvendik. Bizim niyetimiz şudur ki 5 yılın sonunda Seyhan’da gözle görülür bir değişiklik olsun. Sadece yol yapmak, sadece temizlik yapmak hizmet anlamında beni çok tatmin eden bir şey değil. Ben çalıştığım her yerde başarılı olmuş bir adamım. Çukobirlik’ten başlayarak görev yaptığım her işte başarılı oldum. Her birinde ayrı ayrı efsaneler yaratmışım. Bu başarının en önemli nedeni iyi kadro kurmaktır. İyi kadro kurmazsanız allame-i cihan olsanız başarılı olamazsınız. Belediyeler zor yerler. Kolay yerler değil. Sevgiye saygıya dayalı bir hiyerarşi yarattık. Çok ciddi bir problemimiz yok Allaha şükür. Makine parkımızı güçlendirdik, güçlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.