Adana’da, TEMSA tarafından düzenlenen “Kariyerde Engelleri Kaldırdık Farkındalık Günü” etkinliği, 30 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, insanların kolektif olarak yaşarken insani değerleri yüceltmesi, birbirine saygısının, sevgisinin artmasıyla medeniyetin zenginleştiğini söyledi. Sözlü,“Refah, barış gibi şeyler sadece anayasa yazmakla olmuyor. Toplumsal manada kolektif bir ruhla, insanca erdemleri yüceltmek için hepimize iş düşüyor. Şükürler olsun ki düne göre bu konuda daha iyiyiz. Adanamızın köklü firmaları burada ve 30 tane şirket varmış. Eminim ki bu farkındalık artınca bu 30 şirket 130 şirket olacak. Adana’yı engelsiz şehir yapmak konusunda önemli yollar kat ediyoruz ve başaracağız” diye konuştu.
Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gençer ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefi olan ‘muasır medeniyetler’in üzerine çıkmanın, toplumun güçlü, çağdaş ve her kesiminin mutlu olmasıyla mümkün olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından TEMSA Global Genel Müdürü Dinçer Çelik tarafından Başkan Sözlü’ye, Vali Yardımcısı Gençer’e ve etkinliğe katkı koyanlara plaket verildi.
Daha sonra engelli vatandaşlar, sosyal ve iş hayatında yaşadıkları sıkıntıları anlattı, şirket yöneticileriyle fikir alışverişi yaptı.