Bugün tüm Türkiye'de yarı yıl tatiline girecek olan öğrenciler karne heyecanı ve sevinci yaşıyor. Öğrencilerle birlikte ailelerde çocuklarının karne heyecanına ortak olurken Adana'da hüzünlü bir karne dağıtım töreni yaşandı.

 Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada asgari ücretle çalışan ve derme çatma bir evde yaşamını sürdüren Ömer Gür (40) ile Kevser Gür'ün (38) 2 kız çocuğundan sonra çok istedikleri erkek çocukları oldu.

Aile dünyaya gelen erkek çocuklarına Emre ismini verdi. Ancak 8 yıl önce dünyaya gelen Emre'nin gözünde 4 yıl önce bir kitle çıktı. Baba Ömer Gür oğlunu hastaneye götürdüğünde böbrek kanseri olduğunu öğrendi. 4 yıldır Emre Gür hem kanser tedavisi görüp hem de okuluna devam etti. Başarılı bir öğrenci olan ve 2. sınıfta okuyan Gür, 4 yılda 4 kez ameliyat geçirdi.

Son ameliyatında kitle gözüne iyice dağıldığı için doktor sağ güzünü almak zorunda kaldı. Bu sırada Gür sürekli kemoterapi kullanıp, ağır kanser ilaçları kullandı. Gür, 1 yıl öncede ailesi tarafından sünnet düğünü yapıldı. Gür sünnet düğününde arkadaşlarıyla birlikte doyasıya oynadı.

Gür'ün tedavisi evden devam ederken Mevlit Kandili gecesi aniden rahatsızlandı babası hemen Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürdü. Burada kan tahlili yapıldıktan sonra Gür yeniden hastaneye alındı ancak yapılan müdahalelere rağmen kanser hastalığı nedeniyle kullanılan ilaç ve kemoterapi tedavisinden dolayı böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Aile çocuklarının karne almasına beklerken cenaze namazına gidip onu toprağa verdi. Bu duruma çok üzülen Emre Gür'ün sınıf arkadaşları ve öğretmenler aileye sürpriz yaparak karne dağıtımı sırasında anne ve babayı da çağırdı. Anne ve baba çocuklarını sünnet fotoğrafını ve yanlarına aldıkları çiçekle çocuklarının sınıfına gelerek sırasına oturdu. Bir süre anne ve baba çocuklarını sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Veli Yavuz İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Saydam Emre Gür'ün annesine karnesini verdi. Anne karneyi alınca gözyaşların içinde, "Oğlum bu karneyi sen alacaktın nereye gittin, senin karneni ben böyle mi alacaktım. Arkadaşların hep burada kuzum sen nereye gittin" diyerek ağıt yaktı. Bu sırada Gür'ün sınıf arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Sınıf arkadaşları gözyaşları içinde Emre Gür'ün çok iyi bir insan olduğunu onunla sürekli oyun oynadıklarını belirterek, "Karne dağıtımında onun da yanımızda olmasını isterdik, o olmadığı için çok üzgünüz" dedi.

Baba Ömer Gür ise oğlunun karnesini aldıktan sonra hem mutlu hem de üzüntülü olduğunu ancak oğluyla gurur duyduğunu söyledi.