Sarıçam Belediyesi’nin Celalabad şehrine bağlı Koçkar-Ata Belediyesi ile ‘Kardeş Belediye Protokolü’ imza töreni için Kırgızistan’a giden belediye başkanları heyeti bölgede büyük ilgi gördü. Bir haftadır Kırgızistan’ın çeşitli şehirlerini ziyaret eden Adana heyeti, burada belediye başkanları, kaymakam ve valilerle ikili görüşmeler yaptı. Koçkar-Ata Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve üst düzey devlet protokolü uygulanan kardeş belediye anlaşmasının ardından ikili görüşmelere geçildi. Koçkar-Ata Belediye Başkanı Kubanıçbek Egemberdiev belediye personeline konuk heyeti tanıştırdı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile ev sahibi Belediye Başkanı Egemberdiev arasında yapılan ilk mutabakatta personeller arası bilgi paylaşımı konusu yer aldı. Buna göre Koçkar-Ata Belediyesi’nden bir teknik ekip Türkiye’deki belediyecilik çalışmaları hakkında bilgi almak üzere Sarıçam Belediyesi başta olmak üzere geziye katılan Pozantı ve Feke Belediyeleri’ne yönelik bir eğitim gezisi düzenleyecek.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer başta olmak üzere belediye bürokratlarından oluşan heyet gezi kapsamında bölgede görev yapan yerel yöneticileri ziyaret etti. Belediye Başkanları heyeti Celalabad Valisi Bakıtek Anarkulov başta olmak üzere Özgen Kaymakamı Attokur Tacikulov ve Özgen Belediye Başkanı Nodırbek Rahimcanov ile görüştü. Heyet daha sonra farklı bölgelerde bulunan Nooken Kaymakamı Kanıbek Kambaraliev ve Toktogul Belediye Başkanı Marat Kalmurzaev ile bir araya geldi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ziyaret edilen yöneticilere özel gümüş işlemeli fincan takımı hediye etti. Başkan Uludağ’ın konuk olduğu yöneticilere yönelik hediyelerinden en ilgi göreni ise Türk Bayrağı rozeti oldu. Ev sahibi vali, kaymakam ve belediye başkanlarının Türk Bayrağı rozetini heyecanla ceketlerine takması heyet üyelerinin dikkatini çekti.

Kardeş Belediye Protokol Anlaşması çerçevesinde ziyaret edilen Kırgızistan’da yöresel karşılama törenleri dikkat çekti. Uzak diyardan gelen misafirlere yönelik yöresel ekmeğin yağa batırılıp yenmesi ziyaret edilen tüm belediyelerde uygulandı. Kırgızistan Milli kıyafetleri olan kalpak, çapan ve kamçı hediye töreniyse ziyaretin objektiflere yansıyan renkli anlardı.

Sarıçam, Pozantı ve Feke Belediye Başkanları ayrıca bölgede yatırım yapan Türk işadamlarını ziyaret etti. Kırgızistan yaygın ve bölgesel medyası Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın başkanlığındaki ziyarete büyük ilgi gösterdi. Gerek Kardeş Belediye Protokol töreni esnasında gerekse daha sonra gerçekleştirilen resmi ve yörenin tarihi bölgelerinin ziyareti esnasında Başkan Uludağ ile röportajlar gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a bu ziyarette eşlik eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, imzalanan protokolün uygulanması esnasında her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı.