Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, tüm mazlum ve mağdurlara ayrım gözetmeksizin şefkat elini uzatan Türk Kızılayı’nın, özveriyle yürüttüğü sınır tanımayan faaliyetleri ile ülkemizin yüz akı olduğunu söyledi.
Saygılı, iyilik çınarı Türk Kızılayı’nın 148. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, milletimizin yardımseverlik, iyilik, merhamet ve şefkat duygularının tezahürü olan Türk Kızılayı’nın, tüm insanlar arasında karşılıklı anlayış, dostluk, iş birliği ve kalıcı barışın sağlanmasını esas alan hizmet anlayışıyla gurur kaynağı olmaya devam ettiğini belirtti. Türk Kızılayı’nın 148 yıldır milletin kalbine yürüdüğünü ifade eden Saygılı, açıklamasında şunları kaydetti:
“Türk Kızılayı, ‘insan hayatını ve sağlığını korumak, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllülük, birlik ve evrensellik’ ilkelerinden ödün vermeden, bir asrı aşkın süredir dünyanın her yerinde yardıma muhtaç ve korunmasız durumda olanların yanında olmuş, uluslararası görevlerde sergilediği örnek hizmet anlayışıyla ayrıcalıklı ve saygın bir konuma ulaşmıştır. Ayrım gözetmeksizin mazlumlara ve mağdurlara, tüm zorlu koşullara rağmen şefkat elini uzatan, yaralarını saran ve onlara umut olan Türk Kızılayı, özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü sınır tanımayan faaliyetleriyle ülkemizin yüz akı olmuştur.”
Adana’da yaşayan 2.2 milyon büyük aile fertlerimize, Kızılay’ı sahiplendikleri ve destek verdikleri için şükran borçlu olduklarını dile getiren Ramazan Saygılı, Türk Kızılayı’nın, milletinden aldığı güçle yüreklerde kandil yakmaya devam edeceğini kaydetti.