Fatih Mahallesi'nde tek odalı kiralık evde 50 günlük ikiz bebekleri Asuman ve Yağmur ile yaşayan, eşi cezaevinde olan Özkılıç'la ilgili basında çıkan haberleri gören Kızılay ekipleri, anne ve kızların acil ihtiyaçları olan gıda, giysi, temizlik ve hijyen malzemelerinden oluşan yardım paketleri ile iki bebek arabası temin edip eve götürdü. Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Özkılıç'a malzemeleri teslim etti.

Saygılı, kentte kimin ihtiyacı varsa yaralarına merhem olma konusunda kendilerini vazifeli addettiklerini söyledi.

Özkılıç'ın durumundan haberdar olunca yardım yapmaya karar verdiklerini ifade eden Saygılı, "Özkılıç ve yavrularımızın giyim, kuşam, temizlik gıda gibi temel ihtiyaçlarını getirdik Kızılay olarak. Milletten aldığımız bağışları milletin evladına veriyoruz. Kentte yardımda bulunduğumuz ikiz, üçüz bebek sahibi aileler var. Bu aileler gibi Özkılıç ve bebeklerine nasip olursa bir yıl boyunca giyim, bez, mama yardımında bulunacağız. Düzenli şekilde haftada, 15 günde bir gelip ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

İhtiyaç sahibi Özkılıç da parasını veremediği için evinin su ve elektriğinin kesik olduğunu belirterek, eşinin yaklaşık 10 gündür hapiste olduğunu söyledi. Oturduğu evin de kirasını aylardır ödeyemediğini anlatan Özkılıç, "Yardımda bulunanların hepsinden Allah razı olsun. Hepsi de yardımda bulundu, sağolsunlar" dedi.

Öte yandan Kızılay yardımı sırasında durumu haber alan Mete İşler isminde bir vatandaş da getirdiği süt ve gıda kolilerini aileye teslim etti. Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.