Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Kızılay’ın, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile başlayan ve 27 gün boyunca devam eden demokrasi nöbetlerinde, çeşitli ikramları ile milletini hiç yalnız bırakmadığını söyledi.
Saygılı, uluslararası destekli ihanet çetesi FETÖ ile onun içerideki iş birlikçilerince 15 Temmuz’da devlet ve milletin istiklal ve istikbaline yönelik gerçekleştirilen hain kalkışmanın, vazifeye atılmak için içinde bulunduğu vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyen aziz Türk milleti tarafından kahramanca bastırıldığını ifade etti.
“Kızılay, 27 gün boyunca nöbetteydi"
O andan itibaren tüm Kızılay camiasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın talimatıyla ülke genelinde alanlara inerek, milli irade için çalışmaya başladığını ifade eden Saygılı, “Türk Kızılayı’nın ülke genelinde demokrasi nöbetlerine verdiği desteğin en güzel örneklerinden biri de Adana’da yaşanmıştır. Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin de içinde olduğu Milli İrade Platformu tarafından organize edilen mitinglerde, Kızılay görevlilerimiz tarafından 27 gün boyunca vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunulmuştur. Sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan coşkulu kalabalığın her türlü ihtiyacı düşünülmüş; bağışçı ve gönüllülerin de desteğiyle mitinge katılanlara çay, kahve, su, meyve suyu, çorba, pilav ve makarna ikram edilmiştir” dedi.
“Sivil toplumun gücünü bir kez daha gördük"
Türk milletinin, zor günde bir kez daha birbirine kenetlendiğini kaydeden Saygılı, şöyle devam etti:
“Bizler de Kızılay olarak tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bağımsızlığı, iradesi için mücadele veren milletimizin yanında olduk. Sivil toplumun gücünü bir kez daha gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Milletimizin bir daha böylesine kara günler geçirmemesini temenni ediyorum” diye konuştu.
Ramazan Saygılı, Türk Kızılayı’nın, 15 Temmuz’da şehit olanların yakınları ve yaralılara destek olmak amacıyla “Vatan Sağolsun” sloganıyla başlattığı kampanyanın da devam ettiğini belirterek, vatandaşların, 2868’e SMS atarak kampanyaya 10 TL bağışta bulunabileceğini kaydetti.