Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin 6. Geleneksel İftar Programı, yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla tarihi Taşköprü’de gerçekleşti.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Milletvekili Talip Küçükcan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi ve Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’nın hazır bulunduğu iftar programı yoğun ilgi gördü. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güler’in duası ve konuşmalarla devam etti.
Gönüllüler buluştu
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, konuşmasına, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terörist saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Terörü lanetleyen Saygılı, “Bu acı hepimizin yüreğinde olan bir acı. Bizler, insanları yaşatmaya özen göstermiş bir medeniyetin çocuklarıyız. Doğduğumuz medeniyetin ana rahmi, yaşatma, iyiliği bulaştırma, gönüllerde kandil yakma üzerine kurulmuştur. Bu çerçeveden hareketle bugün tarihi Taşköprü’de, Türkiye’nin bir numaralı kentinde gönülleri bir arada buluşturuyor ve ikramlarımızı kabul eden siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki ikramlarımızı kabul ediyorsunuz. Bizi şereflendiriyorsunuz. Bu duygularla teşekkür eder, en değerli, en kadim duygularla saygılarımı sunarım” dedi.
Nice 60’lı, 600’lü yıllara
Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi de, Adana şubesinin tertiplediği bu programda olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu gece aramızda Genel Başkanımız Kerem Kınık ve birkaç yönetim kurulu üyemiz de sizlerle olmayı arzu etmişlerdi fakat malumunuz olduğu üzere İstanbul’daki terör saldırısı nedeniyle buraya teşrif edemediler. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile birlikte olay yerinde bulunuyorlar. Orada da güç durumda kalan vatandaşlarımıza gerekli ilgiyi gösteriyoruz, ikramlarımızı sunuyoruz. Ben buradan orada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlarına sabır diliyorum. Ne yazık ki böyle mübarek bir günde böyle bir acıyı gördük, duyduk, tattık” diye konuştu.
Bu yıl 6.’sı düzenlenen geleneksel iftar programının ilerleyen yıllarda da devam etmesi temennisinde bulunan Yurdabekçi, “İnşallah Cenab-ı Allah daim eder. 6. değil, 60’lı, 600’lü yıllara kadar devam eder. Her şey için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Programa katılanlar, daha sonra hep birlikte iftarlarını açtı.