Güney Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho, Adana’nın stratejik bakımdan son derece önemli bir konumda yer aldığını ve bir enerji üssü olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Cho, Güney Koreli ve Türk işadamları arasında yakınlaşma sağlanmasının her iki ülkenin yararına olacağını ifade etti.

Güney Kore’nin en büyük firmalarının Türkiye’deki yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulunmak üzere geldiği Adana'da Ticaret Odası’nı ziyaret eden Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, ATO Başkanı Atila Menevşe, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz ve yönetim kurulu üyeleriyle iki ülke arasındaki ticaret ve işbirliği imkanlarının artırılabilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan Atila Menevşe, Güney Kore’nin küresel ölçekli firmalarıyla tüm dünyayı ticari ağına almayı başaran örnek ve model bir ülke olarak günümüzde dünyanın en büyük ekonomileri sıralamasında 12. sıraya ulaşma başarısını gösterdiğini vurguladı.

Türkiye ve Adana özelinde ihracat odaklı büyümenin gerekliliğine inandıklarını kaydeden Menevşe Türkiye ile Güney Kore dış ticaret hacminin yaklaşık 6.5 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu, ihracatın 500 milyon dolar ithalatın ise 6 milyar dolar olduğunu aktardı. Adana boyutunda ise ihracatın 2 milyon, ithalatın ise 100 milyon dolar dolayında gerçekleştiğini açıklayan Menevşe, “Adana özellikle tarım ürünleri ve gıda üretimi bakımından oldukça gelişmiş bir şehirdir. Güney Kore ile ticaretimizi bu yönde geliştirebiliriz. Ayrıca turizm yatırımı yapmak isteyecek olan Güney Koreli iş adamlarına tahsis edilebilecek sahil arazilerimiz bulunmaktadır. Adana’nın istikbalde Antalya ve Muğla gibi turizm bölgesi olacağına inanıyoruz.“ diye konuştu.

Kore halkının, Türk insanına ve Türk kültürüne büyük yakınlık duyduğunu bu durumun özellikle turizm sektöründe kendisini hissettirdiğini dile getiren Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho da geçtiğimiz yıl Türkiye’ye gelen Güney Koreli turist sayısının 250 bini aştığını ifade etti. Adana’nın stratejik bakımdan son derece önemli bir konumda yer aldığını ve bir enerji üssü olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Yunsoo Cho şöyle konuştu: “İncelemelerimiz sırasında Adana’nın beklediğimizin de ötesinde çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu gördüm. Bu durum her iki ülkenin iş adamları açısından bir şans olabilir. İki ülke arasında işbirliği yapılacak çok sayıda sektör bulunmaktadır ve öncelikle hangi alanlarda işbirliği yapacağımızı saptamamız gerekiyor. Güney Koreli ve Türk iş adamları arasında yakınlaşmanın sağlanması için biz üzerimize düşenleri yapmaya hazırız. Her iki ülkede düzenlenecek forumlara iş adamlarının katılımları ve karşılıklı ticaret heyetleri organizasyonlarıyla kısa sürede önemli yol alabileceğimize inanıyoruz.”

Konuşmaların ardından karşılıklı plaket ve hediye takdiminde bulunuldu.