Adana Adliyesi Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 hükümlü, resim ve heykel atölyesinde, usta öğreticiler heykel modelcisi Engin Sarıoğlan ile resim öğretmeni Doğan Deniz Çalışkan'dan 3 ay eğitim aldı.

Usta öğreticiler ve hükümlüler, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın gördüğü bir tablodan esinlenerek verdiği öneri üzerine, çam kozalaklarından kuş figürleri yaptı. Kürkçüler Cezaevi kampüsü ve Toros Dağları'ndaki çam ağaçlarından toplanan kozalaklar, mahkumların ellerinde sanata dönüştü. Gövdesi kozalaktan, ayakları metalden, başı da özel hazırlanan hamurdan yapılan figürlere "Kanatlı Kozalak" adı verildi.

Hükümlüler ayrıca, heykel ve resim sanatı üzerine aldıkları kursla Taş Köprü'den Yılan Kale'ye, Merkez Camisi'nden Büyük Saat'e Adana'nın birçok simgesinin rölyefini ve resimlerini de yaptı.

Hükümlülerin eserleri, "Dört Duvar Arasındaki Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası: Kanatlı Kozalaklar" adıyla Adana Adliyesi'nde sergilenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlülerin eğitimi, meslek edinmeleri ve sanata yönelik çalışmalarla topluma kazandırılmalarının amaçlandığını belirtti.

Yeldan, "Hükümlülerimizin, hediyelik eşya tasarımı ve üretimiyle ilgili meslek edinmelerini, kendileriyle barışık olmalarını umuyoruz. Hükümlülerimizin yaptığı çalışmaları Adanalılarla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Herkesi sergimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeldan, hükümlülerin eserlerinden oluşan serginin 29 Nisan'da Adana Adliyesi'nde açılacağını bildirdi.