ADANA (AA) - Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Öztürk, ziyaretinde sokak hayvanları ile yakından ilgilendi, merkez sorumlusu Nevra Ünlü’den kısırlaştırma, ilaçlama ve hayvanların bakımı hakkında bilgi aldı.

Kozan 50.Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin kendi imkanları ile yaparak 2 hafta önce rehabilitasyon merkezine hediye ettikleri 12 adet köpek kulübesini de inceleyen Başkan Öztürk, duyarlı davranışlarından dolayı öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Sokak hayvanlarının bakımı kadar sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, şunları kaydetti:

"Bizimle aynı dünyayı paylaşan sevimli dostlarımızın beslenme, barınma ve yaşama haklarını görmezden gelemeyiz. Maalesef ülkemizin pek çok yerinde kedi, köpek gibi insanların yakın dostu olan hayvanların kötü muameleye maruz kaldığını, otoyollarda araçların altında ezilerek hayattan koparıldıklarını görüyoruz. İnsanların şefkat ve merhametine muhtaç olan sokak hayvanları için elimizden geleni yapmalı, onlarla birlikte yaşadığımızı, zaman zaman onların yardımına ihtiyacımız olduğunu hatırımızdan çıkarmamalıyız. Bu farkındalıkla ekibimizle rehabilitasyon merkezimizdeki şartların iyileştirilmesi için önemli çalışmalar yaptık. Hayvanseverlerin de destekleriyle merkezimizi daha iyi noktalara getirmeyi ve bakıma ihtiyaç duyan hayvanlarımızı daha iyi şartlarda rehabilite etmeyi amaçlıyoruz.”