Adana'nın Kozan İlçe Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 2 Haziran İlköğretim Okulu öğretmenlerinin desteğiyle16 sayfalık ‘Bağımlılık Önleyici ve Koruyucu Aile Eğitimi’ broşürü yayınladı.

Okul öğretmenleri Nazife Deniz Yıldırımbayazıt ve Ramze Ergün’ün destek verdiği ve hazırlık çalışmaları yaklaşık bir ay süren broşürde, çocuk yaşta madde kullanmaya neden başlandığı, bağımlılıktan kurtulmak için neler yapılacağı, ailenin bu gibi durumlarda ne yapması gerektiği anlatıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün talimatları doğrultusunda madde bağımlılığı ile alakalı her türlü çalışmada yer almaya hazır olduklarını belirtti. Kendisi de uzun yıllar eğitim alanında yöneticilik yapmış olan Yaşar Şenöz, “Başkanımız Kozan’da uyuşturucu ile mücadele konusunda üzerine düşeni yapacağını her fırsatta dile getirdi. Bu kapsamda iki değerli hocamız bizlere böyle bir fikirle geldiğinde tereddütsüz olur dedik. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onların kaliteli bir yaşam sürerek, sağlıklı nesiller olarak yetişmelerini sağlamak bizim asli görevimiz. Kozanımızın bu tür çalışmalara duyarlı olmasını ve sürece benim çocuğum kullanmaz mantığıyla yaklaşmamalarını istiyoruz.” dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün konu hakkındaki hassasiyetini ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Şenöz sözlerine, “Gençlerimizin sağlıklı yetişmesi adına hepimizin önlem alması gerekiyor. Madde bağımlılığının tedavi süreci çok zor. Önemli olan bunun öncesinde önleyici tedbirler alabilmek ve kişiyi bağımlılıktan uzak tutabilmek. Ailelere çok büyük yükümlülükler düşüyor.” şeklinde devam etti.

Hazırlanan broşürün ilk dağıtımına 2 Haziran İlköğretim Okulundan başlandığını belirten belediye yetkilileri önümüzdeki günlerde Kozan’daki tüm okullara broşür dağıtacaklarını söyledi.