Adana’nın Kozan ilçesinde belediye ekiplerince haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

Zabıta müdürlüğüne bağlı olarak çalışan ilaçlama ekibi Gazi Köyü ve Hacıbeyli Köyündeki çalışmalarını tamamladı. Larva oluşumunu önlemek, üreme, dinlenme ve yaşam alanlarını ortadan kaldırmak için başlatılan çalışmalar, yaz gecelerinde ortaya çıkacak olan sivrisinek ve diğer haşeratlara karşı sürdürülüyor. Yetkililer ilaçlama çalışmalarının ilçeye bağlı tüm merkez mahalle ve köylerde, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile aralıksız devam edeceğini belirtti.

Kozan halkının sineksiz bir yaz geçirmesi için mart ayının ilk günlerinden itibaren başlatılan çalışmaları yakından takip ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Musa Öztürk, “Kozan Belediyesi olarak üzerimize düşen görev, imkanlarımız el verdiği ölçüde vatandaşlarımızın özellikle bahar ve yaz aylarında sivrisinek ve haşereden kaynaklı sıkıntılarına çözüm üretmektir. İlçe merkezimizde ve köylerimizde ev, okul, hayvan barınakları ile sinek ve haşerelerin ürediği dere yataklarını dolaşan ilaçlama ekiplerimiz aynı zamanda insan sağlığını olumsuz etkileyen pire, akrep, yılan ve benzeri zararlı böcek ve sürüngenlere karşı da ilaçlama yapıyorlar. İlaçlama ekiplerimiz vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda gelecek aylarda yaylalarımızda da mesai yapacaklar” dedi.

Sinek ve haşere oluşumunun önlenmesi için vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü ifade eden yetkililer, vatandaşların çöplerini ağzı kapalı poşetlerde hijyen şartlarına uygun olarak 20:00 - 22:00 saatleri arasında çöp konteynerlerine atmalarını, apartman bodrum katlarını temizletmelerini, bu yerlerde su birikintilerine mahal vermemelerini tavsiye etti.