Kozan Belediyesi ilçeye bağlı Pekmezci, Faydalı ve Ayşehoca mahallerinde yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

İlk olarak Pekmezci ilköğretim ve Ortaokulu bahçesinde kumlama çalışması yapan şantiye ekipleri, Faydalı ve Ayşehoca mahallelerinde de yol genişletme çalışmaları gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ise bu mahallelerdeki okul ve mezarlıklar başta olmak üzere, yol kenarlarında görüşü engelleyen ve çirkin görüntü oluşturan ağaçların dalları budanarak çevre düzenlemesi yapıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kozan Belediye Başkanı Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu, “Belediye Başkanımız Musa Öztürk’ün talimatları doğrultusunda, merkezde olduğu kadar mahallerimizde de çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. İlçemize bağlı Pekmezci Mahallesi'nde kullanılmaz hale gelen yolların bakımını yaptırıyoruz. Mahalle içerisindeki cami avlusu her yağmurdan sonra çamurdan geçilmez olduğu için o alanda parke çalışması başlattık. Mahallede bulunan ilk ve ortaokulun bahçe düzenlemesini ve çevreyi rahatsız eden ağaçların budanmasını sağlarken, aynı zamanda okulun bahçesini de kumlattık. Başkanımızın talimatı gereği bu hizmeti ilçemize bağlı tüm mahallelerde sürdüreceğiz.” dedi.

Faydalı Mahallesi Çukurköprü Sokak’ta çalışma başlattıklarını ifade eden Yeşiloğlu, “Yoğun bir nüfusun yaşadığı bu bölge geçmişte hizmet alamamış. Mahalle içi yollar çamurdan geçilmez vaziyette, biz gücümüz yettiğince bu mahallerimiz için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu. Yapılan çalışmalardan dolayı mahalle muhtarları ve okul müdürleri Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ve ekibine teşekkür etti.