Adana Büyükşehir Belediyesince hazırlanarak askıya çıkarılan Kozan 1/1000’lik uygulama planına göre ilçede 200 ev ve iş yerinin yıkılacağı iddialarına Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Duru’dan açıklama geldi. Duru, Fehmi Özel Türkay Caddesinde 200 ev ve iş yerinin yıkılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve toplumda infial oluşturmaya yönelik olduğunu bildirdi.

Başkan Yardımcısı Mustafa Duru yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “30 Mart Yerel Seçimleri esnasında, daha önce açılan bir dava nedeni ile 2 No’lu Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı gereğince Kozanımızın 1/5000’lik nazım imar planı ve 1/1000’lik uygulama planı iptal edildi. Bunun neticesinde Kozan’daki bütün inşaat ruhsatları durduruldu. Seçimin ardından görevi devralan Belediye Başkanımız Musa Öztürk’ün talimatı ile inşaat sektörümüzde yaşanan mağduriyeti gidermek için büyük bir gayret gösterdik ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile koordineli çalışarak imar planımızı hazırladık. 1/5000’lik nazım imar planı Büyükşehir Belediyesi meclisimizde ve alt komisyonlarda görüşülüp onaylandıktan sonra askıya çıktı. Tüm bu gelişmelerin ardından 1/1000’lik imar planımızın 5. Etabı Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayı oturumlarında kabul edildi. 5. Etap ile ilgili alınan kararın birkaç gün içerisinde bize ulaşmasını bekliyoruz. Halkımızın gönlü rahat olsun. Uzun yıllar çözülemeyeceği iddia edilen imar planımız ile ilgili çalışmaların tamamı Allah'ın izni ile bir kaç ay içerisinde tamamlanacaktır. Ağustos sonu itibari ile inşaat ruhsatları Kozanımızda inşaatın yoğun olduğu 5. Etapta açılacaktır. 2015 yılı tamamlanmadan önce de tüm Kozan’da inşaat ruhsatları verilmeye başlanacaktır.”

Yerel bir gazetede yayımlanan 200 ev ve iş yerinin yıkılacağına dair iddialara da sert cevap veren Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Mutafa Duru açıklamada, “Asılsız iddialar ile infiale neden olmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır. 1/5000’lik imar planı çalışmaları sonrasından Fehmi Özel Türkay Caddesinin batı tarafı Merkezi İş Alanı (MİA), doğu tarafı ise Ticaret Alanı olarak belirlenmiştir. Amaç; Kozanımızı ticari olarak cazip hale getirmek, yatırımları kentimizin her noktasına dağıtmaktır. 200 ev ve iş yerinin yıkılacağı iddiası tamamen asılsızdır. Vatandaşımızın arsası, evi ve iş yeri üzerinde vatandaşımızın rızası olmadan hiçbir tasarrufta bulunulmayacaktır, bizler de buna müsaade etmeyiz” ifadesini kullandı.