Adana'nın Kozan ilçesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılı düzenlenen resmi tören ile başladı.

İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında bir dizi program düzenlendi. Kutlamalar Hükümet Konağı bahçesinde ki Atatürk Anıtına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’in çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program İsmet İnönü Ortaokulu'nda devam etti. Programa Kaymakam Avni Oral, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Timur Konuk, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Duru, Cumhuriyet Savcısı Mahmut Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ve öğretmenler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Avni Oral eğitimin önemine vurgu yaptı. Oral tüm öğrenci öğretmen ve velilere başarılı bir eğitim yılı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından, öğrenciler şiirler okuyarak halk oyunları gösterisi sundu. Sınıfları gezerek öğrenciler ile sohbet eden Kaymakam Oral ve beraberindekiler tarafından, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılı ders kitapları dağıtıldı. Program protokol üyelerinin bu yıl okul öncesi eğitime yeni başlayan minik öğrencileri ziyareti ile son buldu. İlköğretim Haftası kutlamalarının hafta boyunca ilçe merkezinde düzenlene çeşitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi.