Adana’nın Kozan ilçesinde Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması Projesi kapsamında tarihi sokaklarda altyapı çalışmalarına başlandı.
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) mali destek programları kapsamında kabul edilen proje kapsamında, Kozan Belediyesi; İstiklal, İsmet Atlı ve Buğday Pazarı sokaklarında altyapı çalışmalarına başlandığı bildirildi.
Üç sokakta yaklaşık bin 950 metrekarelik alanda yürütülen çalışmalar kapsamında, sokakların su, elektrik ve telefon hatlarının yenileme çalışmaları yapılıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından sokakların bazalt taş ile kaplanarak estetik bir görünüme kavuşacağı ve tarihi dokunun korunacağı bildirildi.
Projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; “2014 Haziran ayından bu yana yürüttüğümüz projemiz ile Kozan Kalesi, Anavarza Antik Kenti ve Kalesi, Karasis Kalesi ve Tarihi Roma Köprüsü başta olmak üzere tarihi değerlerimizi ülkemize ve dünyaya tanıtacak önemli çalışmalara imza attık. 19 dakikalık Kozan tanıtım filmi, kısa bir süre sonra yayınlanacak olan Kozan Gezi Rehberi, akıllı telefonlar için geliştirilen Kozan Gezi uygulaması ve kozangezi.com sitesi bunlardan sadece bir kaçı. Hedefimiz sokaklarımızın altyapı çalışmalarını ağustos ayı içerisinde tamamlamak.” diye konuştu.