Yaz aylarının en büyük sorunlarından sinek ve haşereye karşı Kozan Belediyesi lavra ile mücadeleye başladı. 4 araç ve 7 personelle mart ayında başlayan ilaçlama çalışmalarının yaz boyunca devam edeceği bildirildi.

İlçe merkezindeki sulama kanalları, dere yatakları, pazar yerleri ve çöp konteynırları başta olmak üzere 87 mahallede ilaçlama yapan belediye ekibi, yaz aylarında sivrisinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek çalışmalarını sürdürüyor. Erken dönemde yapılan larva mücadelesinin sineksiz bir yaz için son derece önemli olduğunu dile getiren Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; “Erken dönem larva mücadelesi ile başladığımız ilaçlama çalışmalarımız, yaz aylarında sinek ve haşere mücadelesi ile devam edecek. Belediye olarak haşere ile mücadele çalışmalarımızı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanıp tavsiye edilen ilaçlarla gerçekleştiriyoruz. Dumanlama yerine ilaçlamada en son sistem olan ULV yöntemini kullanıyoruz. Halk sağlığını ilgilendiren konularda belediyemiz üzerine düşen her türlü vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor.” dedi.
Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıkların geldiğini belirten yetkililer, vatandaşların çöplerini akşam 20.00 ile 22.00 arasında dışarı çıkarması gerektiğini daha önce çıkarılan evsel atıklarda sinek ve haşere üremesi için uygun koşullar oluştuğuna dikkat çekti.