Kozanlı çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla yaz kursları açıldı.

Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte düzenlediği yaz kurslarında, erkekler için futbol yaz okulu, kızlar için basketbol ve halk oyunları kursları yer alıyor.

Kozan Belediyespor Tesislerinde başlayan ve iki ay sürecek olan futbol yaz okuluna 300 sporcunun başvurduğu ve kursun haftanın 4 günü 2 grup halinde ikişer gün süreceği bildirildi. Futbol yaz okulundaki eğitimlerin Kozan Belediyespor altyapı antrenörleri tarafından verileceği açıklandı. Kozan Belediyesi SODES Gençlik Merkezi’ndeki basketbol ve halk oyunları kurslarının ise 20’şer kursiyerle başladığı ve 2 ay süreceği kaydedildi.

Kursların açılışı sebebiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, küçük sporculara tavsiyelerde bulunarak, hayatın her döneminde spora önem verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Hayatınızın bu en kıymetli dönemini verimsizce harcayacağınıza gelin buralarda futbol oynayın, basketbol oynayın. Zamanınızı spor yaparak, bedeninizi ve zihninizi eğiterek değerlendirin. Neden içimizden memleketimizi dünya çapında temsil edecek başarılı, eğitimli sporcular çıkmasın. Bir işe başlamak o işi yüzde 50 tamamlamaktır. Kurslarımızın düzenlenmesinde bizden desteğini esirgemeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü ve ekibi ile kurslarımıza ilgi gösteren evlatlarımıza teşekkür ediyorum."

Yaz kurslarının açılışı Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün yaptığı başlama vuruşu ile gerçekleşti.