Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan yöresinde yetiştirilen tarım ürünlerinin pazara sunulduğu Kozan Sebze ve Meyve Hali’nde ‘çelik asfalt’ uygulamasıyla yol yenileme çalışması başlattı. Her gün onlarca ağır vasıta taşıtın yükleme ve indirme yaptığı halde, yolların uzun ömürlü olması için çelik asfalt yöntemi tercih edildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi İşletmeler İştirakler Daire Başkanlığı, Kozan çiftçisinin alın teri ve emeğinin değer bulduğu Kozan Sebze ve Meyve Hali’nde meydan ve yolların yenilenmesini çelik asfaltla sağlamak üzere çalışmalara başladı.
Kozan Yaş Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş ve halde faaliyet gösteren esnafın talepleri doğrultusunda planlama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilk etapta beton zemindeki görüntü kirliliğini freze makinesi kullanarak ortadan kaldırmaya başladı.
Ağır taşıtlara dayanaklı asfalt
Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Adana Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Haluk Boran, zeminin uygun hale getirilmesi ve ihtiyaç duyulan yerlerde altyapının yenilenmesinin ardından hal meydanı ve bağlı yolların çelik asfaltta kaplanacağını belirtti. Kozan yöresinde yetiştirilen sebze ve meyvenin ilçe merkezindeki halden Türkiye’nin dört bir yanına pazarlandığını, her gün onlarca ağır vasıta taşıtın boşaltma ve yükleme yaptığını kaydeden Boran, “Yenilenen meydan ve yolların sağlam ve uzun ömürlü olması için çelik asfalt kaplamasını uyguluyoruz. Çelik asfalt, ağır taşıtların geçişlerine ve ısıya dayanıklı. Ayrıca korozyon riski de çok düşük. Yenilemenin ardından uzun yıllar sorunsuz şekilde Kozan’a hizmet vereceğine inanıyoruz” dedi.
Yeni kapı açıldı, yağmur suyu drenajı yapıldı
Boran, frezeyle zemin temizliği devam ederken beraberinde Adana Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Müdürü Tayfun Çiftçi ile birlikte Kozan Sebze ve Meyve Hali’ndeki esnafı ziyaret edip, beklenti ve taleplerini dinledi.
Halde daha önce yapılan ikinci kapı açılması ve yağmur suyu drenaj çalışması nedeniyle memnuniyetlerini dile getiren komisyonu esnafı, asfalt yenilemesinin de tamamlanmasıyla bölgedeki ekonomik canlılığın artacağını vurgulayıp, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ettiler.