Kozan’da şubat aylarında larva oluşumuna karşı başlatılan çalışmaların, yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinek ve diğer haşarata karşı aralıksız devam ettiği bildirildi.

Kozan Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar 8 araç ve 12 personel ile toplam 103 mahallede aralıksız devam ediyor. Vatandaşların ilaçlama talepleri doğrultusunda köylerde ahırları, ilçe merkezinde ise sokaklar, park ve bahçeler, çöp konteynerleri, dere yatakları, sulama kanalları, mazgallar gibi sineklerin barınacağı bölgelerin ilaçlandığını ifade eden yetkililer, çalışmaların sağlık bakanlığınca etken madde ve ruhsatları onaylanmış, halk sağlığı grubu ilaçlar kullanılarak, araç üzeri ULV cihazı ile yürütüldüğünü ifade etti. Uygulanan ilaçlama şeklinin sineklere karşı daha etkili fakat halk sağlığını etkilemeyecek şekilde yürütüldüğü bildirildi.

Kozan halkının sivrisineksiz bir yaz geçirmesi için zaman mefhumu gözetilmeksizin 24 saat kesintisiz ilaçlama yaptıklarını ve ilaçlama ekibinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; “Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için larva döneminde başladığımız çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Yaz ayları boyunca sürecek olan çalışmalarımızla vatandaşlarımızın sineklerden ve sinek vasıtasıyla bulaşan hastalıklardan uzak rahat bir yaz geçirmelerini amaçlıyoruz” dedi.