Adana’nın Kozan ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü nedeniyle yapılan kutlama törenine görevliler haricinde katılım olmadı.

Hükumet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Programa Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Timur Konuk, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mustafa Kaplan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Nebi Oktay Kavurma, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile daire amirleri ve personelleri katıldı.

Program Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Seyrek’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Kaymakamlık makamında Vali Yardımcısı Azmi yeşilin tebrikleri kabulü ile son buldu.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı programda tören alanı çevresinde geniş güvenlik önlemi alınması ve bazı yolların trafiğe kapatılması tepkilere neden oldu. Törenin ardında bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan temsilcisi Av. Zihni Çubukçu, “Ülkenin geldiği nokta işte bu. Bugün Zafer Bayramı ama kutlamalara katılan kimse yok. Allah’tan birkaç asker ve zabıta varda meydan bomboş kalmadı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı törene bu kadar güvenlik önlemi alınmasına da bir anlam veremedik. Burası Cizre değil Kozan.” şeklinde tepki gösterdi.