Adana’nın Kozan ilçesinde vatandaşlar iftarlarını serin ve temiz havada yapmak için, akarsuları ve doğal güzellikleri ile bölgenin en çok tercih edilen mesire alanı Dağılcak’a akın ediyor.

Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesi nedeni ile gün içerisinde 40 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığından bunalan vatandaşlar, serin havada iftar yapmak için saatler öncesinden parkları ve mesire alanlarını dolduruyor. Kozanlı vatandaşların en çok tercih ettiği yerlerin başında Dağılcak Mesire alını geliyor. Serin havada oruç açmanın evde yapılan iftara göre daha keyifli olduğunu belirten vatandaşlar, Ramazan'ın yaz aylarına denk geldiği 4-5 yıldır iftarlarını açık havada açmaya çalıştıklarını ifade etti.
Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, ilçe sınırlarında yapılan parkların iftar saatlerinde vatandaşlara tarafından tercih edildiğini aktardı. Öztürk, “Parklarımız gündüzleri çocuklara akşam saatlerinden sonra ise yetişkinlere hizmet veriyor. Parlar her yaş kesimine hizmet verebilecek şekilde yapıldı. Özellikle Ramazan ayında iftarlarını açık havada yapmak isteyen vatandaşlarımız Atatürk, Alparslan Türkeş, Ersan Arıkan parkları ile Manastır ve Dağılcak Mesire alanlarını tercih ediyor. Sıcak yaz aylarında parklarımıza yoğun ilgi gösterilmesi bizleri mutlu ediyor. Bu yapılan hizmetin yerinde olduğunu gösteriyor.” dedi.