Cuma günü vizyona giren ve ilk 3 günde 418 bin 557 kişi tarafından izlenerek 4 Oscarlı ‘Birdman’ dahil vizyondaki tüm filmleri geride bırakan ‘Selam Bahara Yolculuk’ filmi Kozan’da da izleme rekoru kırdı. Sinemaseverlerin aylardır sabırsızlıkla beklediği filmi Kozan’da binlerce kişi gözyaşlarıyla izledi.

Kozan’da 3 gün gösterimde kalan filmi yaklaşık 5 bin kişinin izlediği öğrenildi. Yoğun ilgi nedeni ile salonda yer bulamayan bazı vatandaşlar filmi ayakta izlemek zorunda kaldı. Bazı sinemaseverler böyle bir filme +13 kısıtlaması getirilmiş olmasına anlam veremediklerini dile getirdi. Kendilerini eğitime adamış öğretmenlerin hikâyelerini konu alan film, 1993 yılında Türkiye’den Kırgızistan’a giderek zor şartlarda orada okul açmayı başaran bir öğretmenin gerçek yaşamını anlatıyor. Fedakar öğretmenin canı pahasına verdiği zorlu mücadeleyi izleyenler, film boyunca ve salondan çıkışta gözyaşlarına hakim olamadı.

Film izleyenlerden Fatih Yüce, filmin gerçek hayatta yaşanmış olmasının kendisini çok etkilediğini söyledi. Yüce; “İnandığı değerler uğruna canı pahasına her türlü zorluğa katlanarak Kırgızistan’da Türk Okulu açmayı başaran idealist bir öğretmenin gerçek yaşamını izledik. Filmde günümüz öğretmenlerinin fedakârlık adına alması gerek çok dersler var. Filmde en çok etkilendiğimiz sahne dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın isminin geçtiği bölümdü. Özal hayattayken bu okullara kefil olduğunu söyleyerek dünyanın birçok ülkesinde yeni Türk okulları açılmasına vesile olmuştu.” diye konuştu.