Kozan Belediyesi, yıllardır yağmur suyu nedeni ile göle dönen caddeler ve yaşanan su taşkınları için drenaj çalışması başlattı.

Kozan Belediyesi Şantiye ekipleri tarafından, ilk etabı Cumhuriyet Mahallesi Remzi Oğuz Arık bulvarında üzerindeki, Şevkiye Mahallesini Cumhuriyet Mahallesine bağlayan yeni köprüde başlayan yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığından temin edilen 900 adet 1200’lük beton büzlerin döşenmesine başlandığı bildirildi. Kozan Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) ortaklaşa başlattığı çalışmalar sayesinde, ilçe sınırlarında yoğun yağışların ardından ana caddelerde oluşan su baskınlarının sona ereceği ifade edildi. Köprü üzerinde kurban kesilerek başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk 30 Mart yerel seçimlerinde verdikleri sözleri bir, bir yerine getirdiklerini, yağmur suyu ve içme suyu problemini çözeceklerini söyledi.

KOZAN’IN MAKUS TALİHİNİ YENME PROJESİ

Başlatılan çalışmanın Kozan’ın makus talihini yenme projesi olduğunu söyleyen Başkan Öztürk; “Kozan’ın makus talihini yenmek için ilk hamleyi Cumhuriyet’in kurulmasından bu yana varlığını sürdüren Cumhuriyet Mahallesinden başlattık. Buranın tamamlanmasının ardından Saimbeyli Caddesi ile Fehmi Özel Türkay Caddesinde yaşanan benzer sorunları yine aynı metot ile çözeceğiz. Cumhuriyet Mahallesindeki kuru derenin de zemini temizlenerek beton dökülecek. Böylece vatandaşa büyük rahatsızlık veren koku, sinek ve sinek nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlıkların önüne geçilecek, bölge kirli görüntüden kurtarılacak. İnşallah bu mahalle iki ay içerisinde pırıl, pırıl olacak. Vatandaşımızın bize olan güvenini sarsmamak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

İÇME SUYU HATLARI DEĞİŞECEK

Kozan halkına eskiyen içme suyu hatlarını değiştirme sözü verdiğini hatırlatan Başkan Öztürk, konu ile ilgili ASKİ ile ortak bir proje hazırlandığını belirtti. Yakında çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Öztürk; “İnşallah bu senenin sonundan itibaren eski su borulardan kurtulacağız. Kozan layık olduğu sağlıklı suya kavuşacak” dedi.

Yeni büyükşehir yasasının getirmiş olduğu olumsuzluklar nedeni ile kıt imkânlara rağmen büyük işlere imza attıklarını kaydeden Başkan Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti; “Öncelikle Kozan’dan desteklerini esirgemeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Kozan Belediyesi’nin 30 Mart’tan önceki imkânları maalesef şu an yok. Biz tüm bu hizmetleri Büyükşehir ile protokol yaparak gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir bize yardım ediyor, bizde şantiyemizdeki Kozan’ın çocuklarının alın teri ile bu işleri gerçekleştiriyoruz.”

Başkan Öztürk ile birlikte çalışmaları inceleyen ASKİ 3. Bölge Müdürü Tayfun Çiftçi, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi’nin her zaman el ele olduğunu ifade ederek, başlatılan çalışmanın Cumhuriyet Mahallesine ve tüm Kozan’a hayırlı olması temennisinde bulundu.