PTT Kozan Şubesi personeli posta dağıtıcıları, personel yetersizliğinden dolayı zamanında dağıtım yapamadıkları için vatandaşla sorun yaşadıklarını dile getirip, posta dağıtıcı sayısının artırılmasını istediler.

PTT Kozan Şubesi önünde toplanan postacılar, 2006 yılında 17 personel ile dağıtım yaptıklarını belirterek aradan geçen 9 yılın ardından genişleyen ilçe sınırı ve artan nüfusa rağmen postacı sayısının 17’den 14’e indirildiğini söylediler. Geç ulaşan postalar nedeni ile vatandaşın tepkisi ile karşılaştıklarını söyleyen postacılar psikolojilerinin bozulduğunu bu nedenle çalışma heyecanlarının kalmadığını belirttiler.

Durumdan rahatsız olan personeller adına bir açıklama yapan Mustafa Sericik isimli dağıtım memuru, Başbakan ve Cumhurbaşkanına mektup yazarak sıkıntılarını belirttiklerini fakat bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Sıkıntılarını çözecek bir merci bulamadıklarını ifade eden Sericik tepkisini şu şekilde dile getirdi; “Adana PTT Başmüdürümüze postaların günlük dağılmadığını, bu nedenle vatandaşlar ile sık sık sorun yaşadığımızı söylememize rağmen bir düzenleme yapılmadı. Yaşadığımız sıkıntılar nedeni ile psikolojimiz bozuldu, işten başka bir şey düşünemiyoruz, evimizde huzurumuz kalmadı. Çoğu ilden büyük olan Kozan’a en az 20 posta dağıtıcısı lazım fakat 14 postacı ile idare etmemiz isteniyor. Bu konu ile ilgili Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza mektup yazarak durumu bildirdim. Ama değişen bir şey olmadı. Peki biz derdimizi kime anlatacağız? ABD Başkanı Obama’ya mı, Rusya Başkanı Putin’e mi? Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza buradan seslenmek istiyorum. Neden Kozan’a postacı verilmiyor? Buradan tasarruf edilen 3-5 postacı ile Türkiye’nin ekonomisi mi düzelecek?”

Yapılan açıklamanın ardından postacılar yeniden görevlerinin başına döndü.