Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KPSS soruşturmasını sendika olarak yakından takip ettiklerini, o süreçte mağdur olanların sitemlerini dinlediklerini belirtti.

Sınavda usulsüzlük yapan herkesin cezasını çekmesi gerektiğini, hiç kimsenin ''benim haberim yoktu'' deme lüksü bulunmadığını ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

''Türkiye'de Kamu Personeli Seçme Sınavı, kamuya paralel sokma sınavına çevrilmiştir. Bu, binlerce insanın hakkına, hukukuna girmektir. Türkiye'de 'çalmadım, çırpmadım' diye resim verenler bu ülkede soruları çalıp, çırptıklarını gizlemeye çalışmışlardır. Ama bir gerçek, bugün ortaya çıkmıştır. 350 kişi 120 tam puan alıyor ve bunların 70'i karı koca ise ve çoğu aynı apartmanda oturuyorsa burada kimsenin 'biz bunu yapmadık' deme lüksü yoktur. Maalesef Türkiye'de insanların geleceğini aradığı, şekillendirdiği bir sınav, kopya hadisesiyle insanların umutlarını karartmıştır.''

- ''İnsanların umudu çalınmış''

Yalçın, KPSS'de usulsüzlük soruşturmasının devam ettiğini, sorumluların mutlaka tespit edilip cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de, 28 Şubat sürecinde de üniversite öğrencilerinin mağdur edildiğini savunan Yalçın, şunları kaydetti:

''O zamanın ÖSYM başkanı, 'benim bundan haberim yoktu' diyor. Bunu deme lüksü hiç kimsenin yok. Burada organize bir çalışmanın olduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Burada herkes cezasını çekmelidir. Çünkü birçok insanın umudu çalınmıştır. Tıpkı 28 Şubat'ta çocukların geleceğini çalan, onları üniversite kapılarında turnikelere sıkıştıran o dönemin rektörleri gibi. Sorumlular mutlaka cezasını çekmelidir.''