Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin kalkınma ve demokratikleşme projelerini sürdüreceğini söyledi.
Milletvekili Talip Küçükcan, yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın başbakanlığında kurulan 65. Hükümetin süreklilik ve yenilik anlayışı ile Türkiye’ye hizmet edeceğini, başlatılan mega projelerin hızla bitirileceğini ve yeni kalkınma projelerinin hayata geçirileceğini ifade etti.
"TÜRKİYE’YE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Milletvekili Talip Küçükcan, "AK Parti Hükümetlerinin 2002 yılından bu yana Türkiye’de büyük devrimlere ve dönüşümlere öncülük etti. Eğitim, sağlık, kalkınma, sosyal politikalar, ulaşım ve teknoloji alanlarında yeni ufuklar açtı. 65. Hükümetimiz de aynı anlayışla ve daha enerjik biçimde Türkiye’nin büyümesi ve kalkınması için çalışacak. 2023 hedeflerine doğru hızla koşacak. Terörle mücadele başta olmak üzere ülkemize yöneltilen saldırılara karşı etkin mücadelemiz sürecek. Siyasal ve yönetimsel sistemde yaşanan tıkanıklarının giderilmesi için başkanlık sistemine geçiş sürecine ilişkin anayasal değişiklikler hızlanacak" dedi.
"ADANA’NIN SİYASİ AĞIRLIĞI ARTIYOR"
Avrupa Birliği Bakanlığı’na getirilen Milletvekili Ömer Çelik’in vizyon ve birikimi ile bir taraftan AB Bakanlığı bünyesinde hizmetler yürütürken diğer yanda Adana’nın gelişmesi ve büyümesi için de ciddi katkılar yapacağını belirten Milletvekili Talip Küçükcan, Adana’nın Türk siyasetindeki özgül ağırlığının artmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Sayın Ömer Çelik bakan oldu. Adana’dan hükümet üyesi şehrimiz için önemli. Diğer yandan bakanlığı süresince bir dakika durup dinlenmeden koşan Sayın Fatma Güldemet Sarı da MKYK’na seçildi. Kendisinden partimizin politikalarının oluşmasına önemli katkılarda bulunmasını bekliyoruz. 65. Hükümet ile hem Türkiye, hem Adana kazançlı çıkacaktır. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan aldığı hizmet bayrağını daha ileriye ve yükseğe taşıyacaktır."