Olay, 11 Mart 2013 günü merkez Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre, saat 10.43'te kuyumcunun önüne gelen 2 kişi, yaklaşık 50 saniye bekleyip yavaş yavaş kuyumcuya yaklaştı. Daha sonra kuyumcuya yaklaşan iki kişiden biri cama taş atıp kırarak, 3 saniye içinde 5 bileziği alıp kaçtı. Hırsızlık anı kuyumcunun güvenlik kamerasına da yansırken, kuyumcu hemen polisi aradı. Olay yerine gelen yunus ekipleri ile zanlılar arasında kovalamaca başladı. Kaza yapan A.F. (17), F.O. (15), Çağrı Ö. (19) ve Mehmet Emin A. (18) adlı zanlılar, soygundan 10 dakika sonra altınlarla birlikte yakalandı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilen zanlılardan yaşı küçük olan A.F. (17) ve F.O. (15) sorgulanmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Zanlılar, sorgularında kiraladıkları araçla kaza yaptıklarını, bu nedenle 20 bin lira borçları olduğunu, Şakirpaşa Mahallesi'nde kuyumcudan hırsızlık yapan arkadaşlarının serbest kalmasından cesaret alarak borçlarını ödemek için kuyumcu soyduklarını söyledi. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında Çağrı Ö.'nün basın mensuplarına gülümseyerek poz vermesi dikkat çekti. Zanlılardan Çağrı Ö. ve Emin A. (18) tutuklanırken, diğer 2 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soyguna karışan 17 yaşındaki A.F.'nin 14 Ocak 2013'ten bu yana kayıp olduğu, ailesi tarafından arandığı tespit edildi. A.F., serbest kalınca ailesine teslim edildi. Bu arada diğer şahısların da hırsızlık ve diğer suçlardan kaydı olduğu, 2 şahsın da işyeri kurşunlamasından arandığı belirlendi.