Food &Music Fest kapsamında gerçekleşen Lezzet Haftası, çeşitli mutfak atölyeleriyle devam ediyor.
1 Ekim Cumartesi Yemek Fotoğrafçılığı Atölyesi ile başlayan hafta kapsamında 8 farklı lezzet noktasında mutfak atölyeleri gerçekleşti. Hafta boyunca festival biletlerini erken alan 60’a aşkın katılımcı çikolata, makarna, taco, sushi gibi Dünya mutfağının gözde tatlarının hazırlanışını kentin usta şeflerinin rehberliğinde gerçekleştirdi.
Festival, pazar günü 9 Ekim’deki Büyük Ziyafet için Adana’ya konuk olarak gelen birçok farklı blogger ve gurmeyle renklenecek. Gün boyunca Rengin Pastanesi, Paşalimanı Bistro ve Hayal Kahvesi’nde konuk olacak 7 farklı gurme/blogger, yeme-içme ve seyahat üzerine tecrübelerini paylaşacak, instagram ile blog paylaşımının incelikleri ve elbette kendi hikayelerini meraklılarıyla paylaşacak.
Lezzet Haftası kapsamında gerçekleşecek etkinlikler arasında gerçek ve adil gıda söyleşileri de ayrı bir yer tutuyor. Çukurova Ekolojik Yaşama İnsiyatifi’nin koordinasyonunda, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 4 farklı söyleşiyle, gerçek ve adil gıdaya ulaşmanın yolları Türkiye’nin önde gelen isimlerinin rehberliğinde tartışılıyor.
Festival 9 Ekim Pazar günü büyük bir ziyafetle sona eriyor. Saat 12.00’de Park Aqua’da başlayacak yemek maratonu 10 saat boyunca devam edecek. Gün içerisinde ayrıca Luxus ve İbrahim Abiler Orkestrası sahne alacak. Festival için New York’tan misafir olan “Spy From Cairo” ise saat 18.00’de sahne alacak. Festival gece 22.00’ye kadar Dj Ali Efe Dinç’le devam edecek.