Food &Music Fest kapsamında gerçekleşecek Lezzet Haftası yarın, Adana genelinde katılımcı 40’ı aşkın işletmede ve Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başlayacak çeşitli etkinliklerle start alıyor.
1-8 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan Lezzet haftası boyunca, Adanalı gurmeler, Adana’nın önde gelen lezzet markalarının bu hafta için özel olarak tasarladığı çeşitli menülerin tadını çıkaracak. Hafta boyunca 8 farklı mutfak atölyesi de gerçekleşecek. 1 Ekim Cumartesi evde ekmek yapım atölyesiyle başlayacak atölyeler arasında, çikolata atölyesi (Rengin pastanesi), makarna atölyesi (Paşalimanı Bistro), taco atölyesi (Tex-mex), sushi atölyesi (Viola) ve turşu atölyesi (Geko Kafe) yer alacak. La Creme Atolye tarafından gerçekleştirilecek “Sokak lezzetleri atölyesinde” ise övelemeç ve halka tatlı yapımı konu alınacak. Festivalin en çok rağbet gören atölyelerinden Yemek Fotoğrafçılığı Atölyesi ise fotoğraf sanatçısı Fethi İzhan’ın katılımıyla Ramada Otel’de gerçekleşecek.
Festival kapsamında, Adana’da ilk defa gerçekleşecek mutfak atölyeleri serisi, Adana’yı bir lezzet kenti olarak konumlandırmayı amaç ediniyor.
Gerçek ve adil gıda söyleşileri
Lezzet Haftası kapsamında gerçekleşecek etkinlikler arasında gerçek ve adil gıda söyleşileri de ayrı bir yer tutuyor. Çukurova Ekolojik Yaşama İnsiyatifi’nin koordinasyonunda, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür merkezinde 1-8 ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 4 farklı söyleşiyle, gerçek ve adil gıdaya ulaşmanın yolları Türkiye’nin önde gelen isimlerinin rehberliğinde tartışılacak. Söyleşilerin en merakla beklenen ayağı 8 ekim cumartesi günü Slow Food Türkiye hareketinin öncüsü Defne Koryürek’in katılımıyla gerçekleşecek.
9 Ekim Pazar günü Büyük Ziyafetle sona erecek Food&Music Fest programıyla ilgili detaylı bilgiye foodfestadana.com adresinden ulaşmak mümkün.