Kurt İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, Balak Metal ortaklığıyla Adana-Mersin D-400 karayolu üzerinde yükselen Kiza Kurumsal İş Merkezi’nin birinci etabında hayatın 2017’nin ilk aylarında başlayacağını söyledi.
İlk etap satışların tamamlandığı projede, ikinci etap satışların devam ettiğini belirten Kurt, sektörlerinde kendini kanıtlamış lider markaların da cadde mağazalarında yerlerini ayırtmaya başladığını ifade etti. Yapı market zincirlerinden Tekzen’den sonra Samsung’un da projede yerini aldığını dile getiren Kurt, “Projede ayrıca; elektrik-elektronikten teknoloji ve bilişime, tekstilden mobilyaya, gıdadan plastiğe, finanstan endüstriyel ürünlere, otomotivden yapı markete, kafe ve restorandan otele birçok sektörden Türkiye’nin ve dünyanın öncü markaları yer alacak. Şu anda birçok marka ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.
Kurt, bölgede ekonomik yaşamın çekim merkezi olmayı hedefleyen Kiza’nın, ofis çalışanları için oluşturduğu çalışma ortamının yanı sıra bünyesindeki mağaza ve kafelerle alışveriş merkezi tarzında hizmet vereceğini kaydetti.
Proje hakkında
Adana-Mersin D-400 Karayolu Otogar Kavşağı’ndaki eski Tekel fabrikasının bulunduğu alanda, 55 bin 262 metrekare arsa üzerine inşa edilen Kiza Kurumsal İş Merkezi, lojistik avantajları ve konumuyla işletmelere gelişimin kapılarını aralıyor. Bin 200 adet aracın park edebileceği 50 bin metrekare kapalı ve 900 araçlık açık otoparkı bulunan Kiza’nın çarşı bünyesinde 20 metre genişliğinde 221 metre uzunluğunda ve ortada refüj bulunan gidiş- geliş ana caddesi yer alıyor. Ayrıca, bu bulvara dik kesişen 15 metre genişliğinde 100, 112 ve 126 metrelik 3 adet cadde bulunuyor. 12 blokta 990 ofis ve home ofis ile 287 iş yerinden oluşan projede ayrıca, 120 odalı business otel ile 1 kongre merkezi yer alıyor.