Kurttepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği ile Raylı Sistemler Teknolojisi bölümleri açıldı.
2016-2017 eğitim-öğretim yılına Kurttepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni bölümleriyle girmeye hazırlanıyor. Lise itfaiyecilik ve raylı sistemlerde ara eleman sıkıntısını gidermek için İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği ve Raylı Sistemler Teknolojisi bölümleri açtı. Adana’da bir ilk olan bu bölümlere bu yıl öğrenci alımına başlandı. Okul, internet sayfasından yaptığı açıklamada itfaiyecilik bölümünün, "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanı altında yer alan meslekte, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda, mevzuata uygun olarak yangınlara karşı önlem alabilen, yangına müdahale edebilen, ilk yardım arama ve kurtarma faaliyetlerini yürütebilen, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ışığı altında gerekli meslekî yeterlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları yetiştirmek" için açıldığı kaydedildi.
Raylı Sistemler Teknolojisi bölümünün açılmasının amacı ise şöyle açıklandı:
"Günümüzde ulaşım, insanların en önemli sorunu hâline gelmiştir. Özellikle büyük kentlerde yaşayan insanlar her gün bu sorunla daha fazla karşılaşmaktadırlar. Hızlı kentleşme, yoğun nüfus artışı, hava kirliliği ve enerji sıkıntısı gibi büyük sorunlar, ulaşımda raylı sisteme geçişi zorunlu hâle getirmiştir. Raylı sistem taşımacılığı, yatırım maliyetleri yüksek olmakla birlikte, işletme maliyetleri karayolu taşımacılığına göre daha düşüktür. Ayrıca kaza riskleri, enerji tüketimi, trafik sıkışıklığı ve personel istihdamı kara yolu taşımacılığına göre daha azdır. Bununla birlikte raylı sistem taşıma kapasitesi, karayolu taşımacılığına göre çok daha yüksektir. Bütün bu şartlar günümüzde raylı taşımacılığın yaygınlaşmasını hızlandırmıştır. Bu hızlanmayla birlikte bu sektörde çalışacak yetişmiş ara elamana ihtayaç vardır. Lise olarak bu ara elamanı yetiştirmek için bu bölümün açılmasına karar verilmiştir."