Adana İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Mahremiyet Bağlamında Sosyal Medya ve Aile" konulu panel düzenlendi.
Ramazanoğlu Camii konferans salonunda, sosyal medyanın aile üzerinde etkisi ile medya kullanımında mahremiyet konusunun ele alındığı panel, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen’in moderatörlüğündeki panele, Çukurova Müftülüğü Uzman Vaizi Dr. M .Zeki Uyanık, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizleri Fadime Taş ve Emine Kılıç konuşmacı olarak katıldı.
İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, panelin önemine değinerek, sosyal medya araçlarının amaç dışı kullanıldığını savundu. Yeğen, "Toplumun temel direği olan ailenin korunması ve toplumun duyarlılığının oluşturabilmesi için bu tür programların artırılması gerektiğini söyledi. Yeğen, "İlim irfan yolunda şuurlu, sosyal medyayı Allah rızası yolunda kullanabilen bir toplum oluşturmak lazım. Sosyal medyanın faydasının yanı sıra zararları da çoktur. Bilinçli bir kullanım olmaması durumunda ailede sıkıntıya sebebiyet verebilecek unsurlarla karşı karşıya gelinebiliyor” dedi.
Bugün gelinen noktada sosyal medyanın toplum üzerindeki zararlarının tartışılır hale geldiğini belirten Yeğen, kişinin mahremiyetinin sanal ortamda yayılması ve bunun başkalarıyla paylaşılmasının dinen uygun olmadığını ifade etti.