Adana'da 2 hafta önce, çalıştığı plastik fabrikasındaki plastik enjeksiyon makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybeden ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Ahmet Yıldız'ın ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. 

Olay, 14 Mart 2013'de merkez Yüreğir İlçesi Keresteciler Sitesi'ndeki Koç Plastik'te meydana geldi. İlkokul 7'nci sınıf öğrencisi Ahmet Yıldız, iddiaya göre ailesinden habersiz aldığı cep telefonunun parasını ödemek için okuldan arta kalan zamanlarda plastik fabrikasında çalışmaya başladı. 100 lira haftalıkla çalışan Ahmet Yıldız'ın başı, numuneleri almak isterken plastik enjeksiyon makinesine sıkıştı.

'OTOMOBİL ÇARPTI' DEDİ

Yaralanan çocuk, işyeri sahibi Ali Koç tarafından Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Koç'un, hastane görevlilerine, "Plakasını alamadığımız bir otomobil çarpıp kaçtı" dediği Ahmet Yıldız, yapılan tüm müdahaleye karşın öldü.

'TRAFİK KAZASI' DEDİ

Ahmet Yıldız'ın başının her iki yönünde de ezilme olduğunu belirleyen doktorlar, "Trafik kazası olması imkansız" diyerek polise bilgi verdi. Polisin ifadesini aldığı Ali Koç, "Pres makinesinden çıkan numuneleri alırken kafası sıkıştı. Yaralanınca hastaneye getirdik" itirafında bulundu.

Oğlunun çalıştığı firmada temizlik işleri yaptığını sandığını ileri süren acılı baba Mustafa Yıldız da, "Bir cep telefonu almış gizliden. Onun parasını ödemek ve okul harçlığını çıkartmak için çalışıyormuş. Oğlumu ölüme attıkları için davacıyım. Yalan sözlerle 'trafik kazası geçirdi' dedikleri için davacıyım" açıklamasını yaptı.

6 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Olayın ardından gözaltına alınan fabrikanın sahibi Ali Koç çıkarıldığı Nöbetçi 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Olayda kendisinin kusurunun bulunmadığını ileri süren Koç, "Ben iyi niyetimin kurbanı oldum. Ben önce çocuğu işyerimde çalıştırmak istemedim. Gerek babası, gerekse kendisi, paraya ihtiyacı olduğunu ve mutlaka çalışması gerektiğini söyleyerek acındırdı. Ben de kıramadım. Temizlik işlerine yardımcı olması için kabul ettim. Sadece öğleden sonra geliyor. Ayrıca kendisine gerekli uyarılarda da bulundum. Olayda kusurum olduğunu düşünmüyorum. Ama olay nedeniyle pişmanım" diye konuştu.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Ali Koç hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2-6 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, "Ölüm olayının meydana gelmesinde, 13 yaşındaki çocuk Ahmet Yıldız'ı, gerekli işgüvenliği önlemlerini de almadan sigortasız olarak çalıştıran işyeri sahibi ve bizzat işi yöneten durumunda olan şüpheli Ali Koç'un kusurlu olduğu" iddia edildi.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Koç'un yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.