Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve Meclis 1. Başkan Vekili Murat Cevheribucak, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Adanalıların ortak kullanım alanı olan Seyhan Baraj Gölü kıyısının yenilenmesi için meclis üyelerinden destek istedi
Ödüllü projeye destek istedi
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı son toplantısında Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi öne çıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan Baraj Gölü’nün güney yakasına yeni çehre kazandırmak amacıyla start verdiği projeyle ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) ve Milli Emlak Müdürlüğü’ndeki sorunların aşılması çağrısı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’ten geldi. MHP Grubu adına konuşan Ramazan Akyürek, Adana Genç İşadamları Derneği’nin (AGİAD) düzenlediği Marina Port Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nda birincilik ödülü alan projeden yararlanılarak Kıyı Master Planı’na uygun şekilde hazırlanan Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’ne Meclis üyelerinden açık destek istedi.
“Adana için tek yumruk olalım"
Ramazan Akyürek, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin planlı, hızlı, etkin, şeffaf, adil ve vatandaş odaklı hizmet maratonunu kesintisiz sürdürdüğünü vurgularken, “Hizmetlerimizi engellemeye yönelik, heyecanımızı köreltecek tavır ve davranışlar yok değil. Biz bunlardan muzdaribiz. İstiyoruz ki; Adana olarak hep beraber tek yumruk olalım. Hizmetlerimizi Adana’nın öncelikli ihtiyaçlarına cevap verecek ölçekte gerçekleştirelim. Kentimiz için önemli projeler arasında bulunan Adnan Menderes Bulvarı’nın yenilenmesinde de AK Parti’li yöneticilerden ve Meclis üyelerinden katkı ve iyi niyet bekliyoruz. Böyle olacağına da inanıyoruz” diye konuştu.
"Yenileme Adana için elzem"
Oturumu yöneten Meclis 1. Başkan Vekili Murat Cevheribucak da Adnan Menderes Bulvarı’nın 32 yıl önce hizmete açıldığını anımsatıp, bu bölgede kapsamlı bir düzenleme ve yenileme yapılmasının elzem olduğunu kaydetti. Meclis üyelerinin Adana’nın sorunlarının çözümüne, kentin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik önemli kararlar aldığını ifade eden Cevheribucak, “Önce Adanalıyız, sonra siyasetçiyiz” anlayışının hakim olmasını istedi. Cevheribucak da Akyürek’in konuşması doğrultusunda, AK Parti hükümeti, milletvekilleri, parti teşkilatı ve belediye meclis üyelerinin Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’ne destek vermeye çağırdı.
Göl kıyısı için proje
Adnan Menderes Bulvarı ve Seyhan Baraj Gölü’nün çehresini tamamen değiştirecek Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, AGİAD ve Peyzaj Mimarları Odası katkılarıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı Kentsel Projeler Şube Müdürlüğü’nce yürütülüyor. 4 kilometre uzunluğundaki bulvarın güney girişinden Menderes Adası kavşağına kadar olan bin 800 metrelik hattı kapsayan projede, sahil yolu ve peyzaj düzenlemeleri, kesintisiz bisiklet yolları, koşu yolları yer alıyor. Adnan Menderes Bulvarı, projenin tamamlanmasıyla konser ve festivallere de ev sahipliği yapacak, kültürel ve sosyal etkinliklerle Adanalıların buluşma noktası olacak.