Karslı, partisinin Adana il başkanlığında düzenlediği toplantıda, yeni kurulmalarına rağmen partilerinin teşkilatlanmasını tamamlayarak seçime girmeye hazırlandığını ifade etti.

Her ilde o kentin tanıdığı, seveceği milletvekili adaylarıyla seçime gireceklerini aktaran Karslı, "Partimiz sadece iktidarın değil Türkiye'deki siyasetin alternatifidir. Çünkü Türkiye'de siyaset bitti, siyasetin ahlakı bile kalmadı. Şu anda insanların birbirine karşı hitabını, söylediklerini görüyorsunuz. Bir süre hırsızlığı, usulsüzlüğü, adaletsizliği, ahlaksızlığı konuştuk şimdi onlar yetmedi iftiraları, namussuzlukları konuşmaya başladık" diye konuştu.

Türkiye'de siyasetin ahlakı kalmadığını iddia eden Karslı, şöyle devam etti:

"Partimiz, sadece iktidara muhalefet sebebi ile kurulmadı. Partimiz, Türkiye'de siyaseti sil baştan başlatmak için kuruldu. Mevcut siyasete külliyen paydos demezsek Türkiye sıkıntılardan kurtulamaz. Çünkü mevcut siyasette şahsi menfaatler, kin, nifak, hukuksuzluk, yalan, iftira, dedikodu var. Bu siyasetle bir yere gidilmez. Bu siyasetin birleştirici unsurları yok hep ayrıştırıcı unsurları var. Biz, ahlak, hukuk, adalet üzeriden siyaset yapacağız, bölmeyeceğiz. Bizim kimseyle kavgamız yok. Herkesin değerlerine sahip çıkacağız."

Tarımsal üretimin her geçen gün düştüğünü, devletin çiftçiyi yönlendirmediğini, yardımda bulunmadığını savunan Karslı, üretenin ve tüketicinin perişan olduğunu savundu.

Karslı, vatandaşın ekonomik olarak kötü durumda olduğunu anlatarak, işsizliğin her geçen gün arttığını, gerçek işsizliğin yüzde 20'yi geçtiğini bildirdi.

Türkiye'nin sorunlarının konuşulması gerekirken seçimler öncesinde başkanlık sisteminin tartışıldığına işaret eden Karslı, şunları kaydetti:

"Problem sistemde değil bizi idare eden insanlarda, kafalarda. Bu kafalar değişmedikçe sıkıntımız bitmez. Dünyada, hukukta, ekonomide, temel hak ve hürriyetlerde, gelişmişlikte, sosyal birikimlerde ileri olan devletlerin yüzde 99,9'u parlamenter sistemle idare edilir. Başkanlık sistemi bir tek ABD'de başarılı olmuş, oda kendi içerisinde iç denetleyici sistemleri olduğu için. Biz parlamenter sistemi bu insanlarla götüremiyoruz."

Karslı, daha sonra partisinin Adana milletvekili adaylarını tanıttı.