ADANA (AA) - PTT 1. Lig'de sahasında Samsunspor'u 2-1 mağlup eden Adanaspor'da antrenör Erdoğan Yılmaz, sonuna kadar maçı bırakmadıklarını ve kazandıklarını söyledi. 

Adanaspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar'ın cezası nedeniyle maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Yılmaz, ligin en zevkli maçlarından birini izlediklerini söyledi.

Galibiyetten dolayı oyuncularını tebrik eden ve mutlu olduklarını belirten Yılmaz, "İkinci yarıda güzel maç oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı, iki takım da birbirini iyi analiz ettiği için satranç gibi geçti. İki taraf, hamle yaparken dikkatli, hücuma çıkarken başına ne geleceğini bilerek oynadı" dedi.

Pozisyon vermeden oynamaya çalıştıklarını ama "deplasman kralı" üç takımdan biri olan Samsunspor ile oynadıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"İkinci yarı tempoyu artırdık ve yaptığımız değişiklikler işe yaradı. Gireniyle çıkanıyla iyi mücadele oldu ama Samsunspor'un gücünü gözardı etmemek lazım. Onlar da çok pozisyon buldu. Sonuna kadar maçı bırakmadık ve kazanmayı hak ettik. Samsunspor da kazanabilirdi ama kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum."

- Samsunspor cephesi

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, ummadıkları bir sonuçla karşılaştığını ve üzgün olduğunu belirtti.

Bir hafta boyunca bu karşılaşmaya hazırlandıklarını anlatan Altın, "Özellikle duran toplarla ilgili neler yaptıklarını biliyorum ama maalesef yine son saniyede duran toptan gol yedik" diye konuştu.

Takımını bu maçta beğenmediğini ve tanıyamadığını ifade eden Altın, şunları söyledi:

"Biraz da konsantrasyon eksikliği bize bu sonucu getirdi. Bu sabah arkadaşlarımızla maçla ilgili konuşmamızda paylaştım, 'Arkadaşlar dikkat edin, çapraz köşeyi iyi kontrol etmemiz lazım' dedim. Üzüntüm şu, bir hafta boyunca çalışıyorsunuz ve mücadele veriyorsunuz ama hata yapılıyorsa buna üzülüyorum. Yazık oldu, bunu bir kaza olarak görüyorum. Yolumuza yine devam ediyoruz."

Önlerinde maçları olduğunu, biraz da buradan ders çıkarmaları gerektiğini vurgulayan Altın, "Hedefimiz var, bu hedef doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Çok temposuz maç oldu, ben bile zevk almadım. Bir saliselik hata olunca, futbol cezasını veriyor. Son saniyede gol yedik, son salisede gol kaçırdık" dedi.