Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, yarın Adana’da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirilecek olan “Şehitleri Anma Yürüyüşü" ile "Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne bütün vatandaşları davet etti.
Yusuf Baş, 15 Temmuz 2016’de yapılan kirli hain darbe girişiminin ‘birlik ve beraberlik ruhuyla” bertaraf edildiğini, bu sıkıntılı sürecin en az zararla aşılması için aynı ruh ve aynı heyecanın devam etmesi gerektiğini söyledi. Baş, yaptığı açıklamada “Özellikle dini değerleri istismar ederek eşine daha önce hiç rastlanmamış derecede bir sinsilik içinde devlet ve millet hayatımıza sızan ihanet şebekelerinin 15 Temmuz darbe girişimi, Allah’a şükür amacına ulaşamamıştır” diye konuştu.
Milli iradeye sahip çıkma şuuru; siyasi partilerin ortak tavrı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Emniyet Teşkilatı’nın kararlı mücadelesi neticesinde şehitler verilerek etkisiz hale getirilen bu büyük tehlikenin, Türk tarihinde yeni bir sayfa açtığını ifade eden Baş, "Cenab-ı Allah’ın izni ve iradesiyle büyük şer, büyük hayra vesile olmuş, Yüce Milletimiz uzun yıllardır hasreti çekilen birlik ve beraberlik havasını solumaya başlamıştır. Hiç kuşkusuz; büyük devlet adamı, feraset ve basiret sahibi, ‘Önce ülkem, önce milletim ilkesi’nin mimarı Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz gecesinin ilk anlarından itibaren bu süreçte attığı adımları, tarih altın harflerle yazacaktır. Yine hiç kuşkusuz diğer liderlerin de, süreci bu günlere taşıyan yapıcı tavırları her zaman alkışlanacaktır” dedi.
Yürüyüş 15.00, miting 16.30’da
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, şöyle devam etti:
“Böyle bir ortam ve iklimde günlerdir devam eden ‘Milli İradeye Saygı’ nöbeti sona ererken, siyasi parti ayrımı ve sivil toplum örgütü farkı gözetmeksizin yurt genelinde ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ gerçekleştirilmektedir. Adana’da da yarın Pazar günü yapılacak program gereği, önce ‘Şehitleri Anma Yürüyüşü’ başlatılacaktır. Eski Adliye Sarayı civarında bulunan Ülkü Ocakları İl Binası önünden saat 15.00’da başlayacak yürüyüşümüzün ardından, İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılacağız. Bu vesile ile ihanete karşı tavır koyan, ‘Bu vatan, bu bayrak, bu ezan benim’ diyen partili-partisiz bütün vatandaşlarımızı; milli birlik ve kardeşliğimizi taçlandırmak, şer odaklarına karşı en gür şekilde cevap vermek adına bu yürüyüş ve mitinge davet ediyorum.”