KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi ile KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim” programı tamamlandı.
Otuz girişimci adayı MÜSİAD ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleşen 4 günlük Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programının sonunda, KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen’in katılımıyla MÜSİAD’da düzenlenen törenle sertifikalarını alarak yeni bir başlangıca adım attılar.
Sertifika töreninde bir konuşma yapan MÜSİAD Adana şube başkanı Suat Yahşi, "Girişimci adaylarının aldıkları bu eğitim ile yeni bir iş imkanına adım atacaklar. Devletimizin destekleri sayesinde işletmeleri güçlendirmek adına bu güzel uygulama sayesinde insanlarımızın önü açılıyor. MÜSİAD olarak elimizden geldiğince bu konularda girişimci adaylarını bilgilendirmek, eğitim programlarını yapmak görevimizdir. Bunlar tabiki bizim için gurur verici şeyler ama yeterlimi hayır yetmez. Bizde kişi başı milli gelir 10 bin dolar fakat diğer gelişmiş ülkelerde 40-50 bin dolar civarında. Bu memleket için olması gereken nokta bu değil. Ülkemizde daha iyi noktalara gelebilmek ve daha fazla katma değer oluşturabilmek için yeni girişimcilere ihtiyaç vardır. Devletimizde bunun farkında olup bu gelişimi sağlayabilmesi içinde insanlarımızın içindeki girişimci ruhunu harekete geçirmeye çalışıyor ve bir çok cazip imkanlar sağlayarak insanlarımızı girişimci olmaya teşvik etmeye çalışıyor" dedi.
Sertifika töreninde konuşan KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen de, KOSGEB Adana Müdürlüğü olarak girişimciliğin geliştirilmesini temin etmek üzere farklı kurum kuruluşlarla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlediklerini, bu eğitimde kendileri ile işbirliği yapan MÜSİAD Adana Şubesine müteşekkir olduklarını ifade etti. Girişimciliğin cesaret isteyen bir macera olduğunu ifade eden Hüseyin Şen, bu cesareti gösterdikleri ve ilk adımı attıkları için girişimci adaylarını tebrik etti. KOSGEB olarak ilk adımlarında girişimci adaylarının yanında oldukları gibi işletmelerini kurduktan sonra da girişimcilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.
KOSGEB’in işletmesini kuran girişimcilere 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 100 bin TL’ye kadar geri ödemeli destek sağlayacağını belirten Hüseyin Şen, girişimcilerin işletmelerini kurduktan hemen sonra vakit kaybetmeden KOSGEB Müdürlüğüne başvurmalarını tavsiye etti. İlk iki yılın işletmeler için hayati önem taşıdığını dolayısıyla KOSGEB olarak işletmelerin ilk iki yıl gerçekleşen harcamalarına yüzde 60 oranında destek sağladıklarını belirtti. Girişimcinin kadın girişimci, birinci derecede şehit yakını, gazi veya engelli olması durumunda ise destek oranının yüzde 80 olduğunu belirtti.
Girişimci adaylarının her birini ileride katma değer üreten, istihdam sağlayan işletmeler olarak görmeyi arzu ettiklerini belirten Şen, yaptıkları işbirliği vesile ile MÜSİAD Adana Şubesine tekrar teşekkür ederek sözlerini tamamladı.