Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Başkan Sözlü, müteahhitlerden nitelikli binalar yapmalarını isterken, Vursavuş, kentsel dönüşümde üzerlerine düşeni yapmaya hazır oldukları mesajını verdi.

Hüseyin Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğundan bu yana geçen 1 yılda, kendilerine kulak verilen, karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı bir dönem yaşadıklarını kaydeden Mustafa Fidan Vursavuş, “Özlediğimiz tablo buydu. Bu bizim için önemli. Kenti seven insanlar birbirlerini dinlemediği sürece bir yere varılamıyor. Sağolun, varolun, öncelikle bu bizi çok mutlu etti.” dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü, şehrin girişimcilerini, müteahhitlerini sahaya dahil etmek gerektiğinin altını çizerek: “TOKİ’ye Adana’yı verseniz, 20 yılda gücü yetmez dönüştürmeye. TOKİ burada yol gösterici, tecrübesinden, birikiminden istifade ettirici olmalı. Bir yerle ilgili proje hazırlıyorsunuz, TOKİ’nin elinde 8 ay bekliyor. Sinanpaşa, 8 yıldır devletin önünde bekliyor. Yerel yönetimlerin bu konuda önü açılmalı. Ben bu dönem komisyonların tamamının müşterek çalışmasını sağlıyorum. Hiç bir siyasi partinin gözünden kaçmasın projeler, çalışmalar. İmar da dahil olmak üzere. Gizli, kapaklı, sokağa çıktığımızda bizi zan altında bırakacak uygulamalar olmasın, vatandaşın feveran edeceği uygulamalar olmasın. Kimse ‘Ben yaptım oldu’ diyemesin. Doğru ortak paydada çalışalım.” diye konuştu.