Adana Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar yol ve altyapı sorunlarıyla boğuşan Adana Nakliyeciler Sitesi’nin de yol çilesine son verdi.
Adana’nın 15 ilçesinde 2 yıllık süreçte 2 bin 800 kilometre asfalt yol çalışması gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi, Metal Sanayi Sitesi ve Mobilyacılar Sitesi’nin ardından 12 yıldır zor şartlarda faaliyet yürüten Adana Nakliyeciler Sitesi’nin altyapısını ve yollarını yeniledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve ASKİ, Adana ekonomisinin can damarlarından biri olan Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi’ndeki Adana Nakliyeciler Sitesi’nde çalışma ortamının daha uygun hale getirilmesi için alt ve üstyapı sorunlarına neşter vurdu. Ayda 12 bin kamyon ve TIR’ın giriş yaptığı, 130 nakliye firmasının hizmet verdiği Adana Nakliyeciler Sitesi’nde ilk etapta ASKİ ekipleri 3 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattını yeniledi. Altyapının iyileştirilmesinin ardından Yol Şube Müdürlüğü ekipleri, freze iş makineleriyle çalışma yapıp, yolları asfaltlamaya hazır hale getirdi. On günlük çalışmanın ardından sıcak asfalt ekipleri Nakliyeciler Sitesi’nde yol yenilemesine başladı.
1750 ton asfaltla yollar yenileniyor
Yol Şube Müdürü Bekir Durukan, Adana Nakliyeciler Sitesi’nde bin 300 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki yolu bin 750 ton sıcak asfalt kullanarak yenileyeceklerini ve nakliyeci esnafının çalışma şartlarını iyileştireceklerini belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda Adanalı sanayici ve esnafın her zaman yanında olan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini nakliyecilere de yansıttıklarını kaydeden Bekir Durukan, “Metal Sanayi Sitesi ve Mobilyacılar Sitesi’nin ardından Adana Nakliyeciler Sitesi’ni de çağdaş bir görünüme kavuşturmuş olacağız” dedi.
Adana Nakliyeciler Sitesi Başkanı İzzettin Turgut, Türkiye’nin 81 iline lojistik hizmeti veren sitenin yağmur suyu, kanalizasyon ve yol sorunlarına çözüm sağlayan Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Turgut, “Seçilmeden önce ve seçildikten sonra nakliyeci esnafının destekçisi olan, lojistik sektörünün sorunlarına çözüm sağlayan Başkanım Sayın Hüseyin Sözlü’den Allah razı olsun. Şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.