İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, narenciye balı hasadı dolayısıyla tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, törende, balın sağlık açısından öneminin vatandaşlara daha fazla anlatılması gerektiğini vurguladı.

Çocukların gelişme çağından itibaren şekerli ürünleri tüketmeye ağırlık verdiğini ancak balı bunun dışında tuttuğunu anlatan Sözlü, ''Herkesin ağzı, bal tadında olsun. Tabi ki bal ve zeytinyağı, dünyada insanlığın keşfettiği ilk ilaçlardır. Balın öneminin kavranması noktasında daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Beslenmede organik ürünlerin öne çıkması için çaba harcıyoruz" dedi.

Sezonun ilk narenciye balının 850 gramını, sembolik açık artırmada 10 bin liraya satın alan Sözlü, "Çukurova'nın ilk portakal çiçeği balı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey'e gidecek. Seçimden önce bunu yerse herhalde iktidarı yerle bir eder'' ifadelerini kullandı.

Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gençer'in de katıldığı etkinlikte, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel ve Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Akçiçek'e, bilimsel çalışmaları için "Altın Arı Ödülü" verildi.